Niki Lauda emlékére is

Lewis Hamilton és persze a Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas így most Niki Lauda emlékéért is versenyezhet Monacóban.

2019. 05. 23. 11:12
Hamilton, Lewis; Alonso, Fernando; Lauda, Niki;  Perez, Sergio
A legenda Hamiltonnak is hiányozni fog Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA/Luca Zennaro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Attól is különleges a Formula–1 emblematikus futamának számító Monacói Nagydíj, hogy Monte-Carlóban az első szabadedzéseket csütörtökön tartják – a péntek pedig hagyományosan szünnap –, ezzel is tovább lehet nyújtani a programot. Amely egyébként bő két évtizede szokás szerint már kedden megkezdődik egy jótékonysági futballmeccsel a II. Lajos stadionban. Albert herceg Star Team For Children (Sztárcsapat a gyerekekért) elnevezésű csapatában tegnapelőtt többek között pályára lépett a gyorsaságimotor-versenyzésben hatszoros világbajnok Max Biaggi és az alpesisíző világbajnok Dominik Paris, s 3-2-re legyőzték a pilóták együttesét, amelyben a mai F1-es mezőnyből Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Red Bull), Carlos Sainz (McLaren), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) és Sergio Perez (Racing Point) rúgta a labdát. Giovinazzi nem is akárhogyan, álomszép gólt lőtt a bal felsőbe, de les miatt – alighanem tévesen – nem adták meg…

A találkozó előtt megemlékeztek a hétfőn éjjel, hetvenéves korában elhunyt Niki Laudáról, és a háromszoros világbajnok halála természetesen rányomja a bélyegét a Monacói Nagydíjra is. A Mercedest irányító Toto Wolff meghatóan búcsúzott a csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnökétől: „A Mercedes-csapat az utat mutató fénysugarát veszítette el. Csapattársként az elmúlt hat és fél évben Niki mindig kíméletlenül őszinte volt, ugyanakkor végtelenül lojális. Akármikor végigsétált a brackelyi és brixworthi gyárunk folyosóin, vagy amikor a híres motivációs beszédeit tartotta, olyan energiát sugárzott, amit nem lehet pótolni. Megtiszteltetés volt, hogy az elnökünknek hívhattunk, nekem pedig kiváltság, hogy a barátomnak nevezhettelek.”

A legenda Hamiltonnak is hiányozni fog
Fotó: MTI/EPA/Luca Zennaro

Az ötszörös világbajnok és a pontversenyben jelenleg is vezető aki 2012-ben Lauda hívó szavára érkezett a Mercedeshez, a közösségi oldalain búcsúzott az osztrák legendától: „Nehezen tudom elhinni, hogy elmentél. Hiányozni fognak a beszélgetéseink, a nevetéseink és a nagy öleléseink az együtt megnyert versenyek után. Nem is lennék ennél a csapatnál, ha te nem vagy. Isten nyugosztalja a lelked! Köszönöm, hogy ragyogó fény voltál az életemben!”

Hamilton és persze a Mercedes másik pilótája, Valtteri Bottas így most Lauda emlékéért is versenyezhet Monacóban. A csapat öt kettős győzelemmel kezdte az évet, és ha vasárnap is a stuttgarti istálló két pilótáját intenék le az első két helyen, az abszolút rekord lenne a Formula–1-ben. Ám ezt ezen a különleges helyszínen különösen nehéz lesz kivitelezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.