Nikolics és Petrjak duplázott, a Fehérvár lelépte az Újpestet

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a Mol Fehérvár 4-0-ra legyőzte az Újpestet, és ezzel megerősítette a pozícióját a harmadik helyen. Nikolics Nemanja két gólt szerzett, de a harmadik fehérvári gól volt a legszebb, amelyet az ukrán Ivan Petrjak lőtt az újpesti kapuba. A vendégeknek nem sok közük volt ehhez a mérkőzéshez.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 18:47
NIKOLICS Nemanja
Székesfehérvár, 2021. április 10. Nikolics Nemanja (b) gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Újpest FC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2021. április 10-én. A mérkõzést a MOL Fehérvár FC nyerte 2-1-re. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabics Imre most debütált hazai pályán, és Nikolics Nemanja sokat segített neki. A Mol Fehérvár április elején hivatalba lépett vezetőedzője egy hete már ült csapata kispadján Kisvárdán, ám most először irányíthatta az együttesét a MOL Aréna Sóstóban.

– A Kisvárda elleni mérkőzés után ez a hét már egy hosszabb, teljesebb hét volt, az eltiltott és sérült játékosokon kívül pedig mindenki másra számíthatunk az Újpest ellen. Ahogy az idegenbeli meccs után is elmondtam, a mentalitás, a küzdőszellem megfelelt az elvárásainknak. A héten azért dolgoztunk, hogy a teljesítmény is jobban közelítsen ahhoz a képhez, amit a kispadról látni szeretnénk. Az Újpest a tavasz folyamán egyre jobb formába került, de ahogyan minden mérkőzésen, ezúttal is a győzelem a cél – nyilatkozta Szabics a klub honlapjának.

 


A székesfehérvári Stopira kiemelkedett a mezőnyből ennél a beívelésnél
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Ugyan a fehérváriak még nem mondtak le a második helyről sem, a realitás azt sejteti, hogy a bronzéremért harcolhatnak, igaz, ebben a harcban előnyös helyzetben vannak, hiszen ők állnak a harmadik helyen, az MTK, a Mezőkövesd és a Kisvárda csak tisztes távolságból követi őket. Ez a távolság pedig a meccs végére még tisztesebb lett, mert a hazai együttes különösebb gond nélkül győzte le az Újpestet. Határozottabban kezdett, és a 8. percben már vezetéshez is jutott: Csongvai buktatta Funshót a tizenhatoson belül, a tizenegyesből pedig Nikolics a bal felső sarokba bombázta a labdát – 1-0. Ezután is kialakított néhány helyzetet a házigazda, fél óra elteltével Zivzivadze eltalálta a kapufát is, a 33. percben pedig kettőre nőtt a különbség: Petrjak jobb oldali szögletét Zivzivadze Tallo mellett tovább csúsztatta a rövid saroknál, a középen üresen álló Nikolics pedig két lépésről jobbal a bal alsó sarokba helyezett – 2-0.

 

Nikolics Nemanja első gólja

 

Nikolics Nemanja második gólja

Próbálkozott az Újpest a folytatásban, de igazán komoly lehetősége nem akadt, sőt a házigazda dolgozott ki nagyobb lehetőségeket. A 62. percben Nego még a jobb alsó sarok mellé lőtte a ziccert, hét perccel később viszont Ivan Petrjak már nem hibázott, gyönyörű góllal növelte háromra az előnyt: Rus pompásan ívelt messziről az ukrán elé, aki kilépett a védők közül, a levegőben maga elé tette a labdát, majd mielőtt az földet ért volna, 14 méterről a hálóba bombázta – 3-0.

Ivan Petrjak gyönyörű gólja

Ezzel természetesen el is dőlt a mérkőzés, a Fehérvár hét pontra „közelítette meg” a Puskás Akadémiát, és öttel elhúzott az MTK-tól. Az Újpestnek nem sok köze volt ehhez a meccshez, viszont különösebb félnivalója már nincs a kiesést tekintve.

 

NB I, 28. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Kisvárda 0-1 (0-1), Mezőkövesd, jv.: Iványi. Gólszerző: Bumba (11-esből 20. Kiállítva: Ene (Kisvárda, 49.)

Szombat:

MTK–Budafok 0-0, Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Solymosi.

Mol Fehérvár–Újpest 4-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Berke. Gólszerző: Nikolics (11-esből 9., 33.), Petrjak (69., 88.)

Ferencváros–Puskás Akadémia 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Diósgyőr–Paks 14.30 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.