Nikolicsnak csapatkapitányként sem biztos a helye a kezdőben

A visszavonult Juhász Rolandtól Nikolics Nemanja örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot a Mol Fehérvár FC-nél. A 32 éves támadó a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy meglepte a voksolás végeredménye, büszkeség tölti el, ugyanakkor nem gondolja, hogy kirobbanthatatlan helye lenne a kezdő tizenegyben.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 07. 27. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meglepődött az öltözői voksolás végeredményén?

– Meg bizony! A többiek talán ezzel ismerték el azt, amit eddig tettem a csapatért. Ígérhetem, a hozzáállásom a jövőben is ugyanolyan lesz, sőt ha lehet, ráteszek még egy lapáttal. Mert az, hogy ilyen patinás klubban, mint a Vidi, én viselhetem a kapitányi karszalagot, arra kötelez, hogy nap mint nap a legtöbbet hozzam ki magamból. A pályán és azon kívül is úgy kell viselkednem, hogy méltó legyek a klub legendáihoz.

– A tisztségnek van egy nagy előnye: diadal esetén a csapatkapitány emelheti magasba elsőként a serleget.

– Bárcsak ott tartanánk már! Meggyőződésem, nagy tettekre lehetünk képesek, ugyanakkor még el sem kezdődött az idény, vagyis nem érdemes elmerülni ebben a témában. Azt azonban leszögezhetem, a Vidinek trófeákért kell harcolnia! Két éve nem volt bajnok a csapat, ezzel a háttérrel, ezzel a kerettel ez elfogadhatatlan! Amilyen gyorsan csak lehet, vissza kell találnunk arra az útra, ami a sikerhez vezet.

– Ez nem jelent terhet?

– Ha azt jelent, akkor gond van.

– A csapatkapitánynak bérelt helye van a kezdőben?

– Ugyan már! Aki azt hiszi, hogy kirobbanthatatlan a csapatból, tévhitben él. Neki sürgősen át kell állítani a gondolkodásmódját, különben csak károkat okoz – magának és a csapatnak is. Folyamatosan úgy kell edzeni, hogy az ember tanulni, fejlődni, bizonyítani akar.

– Nem rémiszti meg, hogy a támadósorban jelentős a konkurencia?

– Addig jó, amíg van versenyhelyzet. Aki kezdő, nyilván nem akarja átadni a helyét, aki pedig csere, azt várja, hogy lehetőséget kapjon és megmutathassa, a kezdőben kell számolni vele. Ez így van rendjén. Armin Hodzicban nagy potenciál rejlik, ha kihozza, ami benne van, fiatalon is vezére lehet a Vidinek. Budu Zivzivadze érkezésének is örülök, mert jó játékosnak tartom, nagyon érzi a kaput.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.