Nincs szüksége pihenésre a Fradi házi gólkirályának

Bár csak a harmadik meccslabdát használta ki, a keddi, Újpest elleni rangadón a Ferencváros labdarúgócsapata biztosította története 32. bajnoki címét. A zöld-fehérek házi gólkirálya, az albán válogatott Myrto Uzuni az ünneplésre adott időt kihasználta, a pihenővel viszont csak módjával élt.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 04. 23. 12:50
Myrto Uzuni
Uzuni Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek, sőt hónapok óta tudtuk, de kedden vált matematikailag is biztossá: a Ferencváros nyerte a labdarúgó NB I-et, méghozzá zsinórban harmadszor. Myrto Uzuni azonban azon kerettagok közé tartozik, akik először ünnepelhettek trófeát, bármilyen szinten. Az albán válogatott támadó a Nemzeti Sportnak próbálta szavakkal leírni örömét.

– Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy bajnok leszek, és most eljött a pillanat! Odahaza, Albániában két ízben játszhattam már kupadöntőt, csak éppen mindkettőt elveszítettük, míg Fradi-játékosként rögvest a csúcsra értem. Felejthetetlen estén vagyunk túl, nagyon boldog voltam, az érzéseimet még most sem igazán tudnám leírni. Azért is voltam elégedett, mert tudtam, az egész idényben jó munkát végeztünk, a siker megérdemelt. Ez még inkább édessé tette a kedd estét. Sokáig ünnepeltünk az öltözőben, képeket, rövid videókat csináltunk egymásról, aztán az ünneplést a stadion emeletén található termek egyikében folytattuk. Ettünk, ittunk, énekeltünk.

Az Újpest elleni győzelemből Uzuni két góllal vette ki a részét, összességében pedig 12 találatával már a harmadik az NB I góllövőlistáján Hahn János (Paks) és (Honvéd) mögött. Az első keddi gól után egyest, illetve ötöst mutatott a két kezével.

– A legjobb barátomnak, Adnan Kovačevićnek üzentem. Sajnos jó ideje sérült, a derbi előtt is sokat beszélgettünk, éppen a meccs előtti napon volt a műtétje. Szerencsére túl van rajta, hamarosan visszatérhet a pályára. A tizenötös mezben játszik, ezt mutattam az ujjaimmal. Magyarországon a legjobb barátom lett, mindig hitt bennem, a keddi meccs előtt is mondta, biztos benne, hogy duplázom. Bejött a jóslata.

A magyar rekordbajnok 32. címének a biztosítása után a játékosok két nap szabadságot kaptak Szergej Rebrov vezetőedzőtől. Uzuni azonban ezekben a napokban sem engedte el teljesen magát.

– Pihentem, videójátékoztam, és a vízumomat kellett intézni. Nem ereszthetek le, így a két napban is elmentem futni. Vasárnap jön a fehérváriak elleni ütközet, tiszteljük a riválist, jó csapat, de mi jobbak vagyunk. A bajnokság befejezése után azonnal utaznom kell a válogatotthoz, előbb Wales, majd Prágában Csehország ellen lépünk pályára, onnan pedig már jövök is vissza a Fradihoz, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz feladatunk. Pihenés nem lesz, de nem baj. A futball az életem. És én választottam ezt az életet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.