Női kosárlabda NB I: Döntőben a címvédő Sopron

Forrás: MTI2019. 04. 21. 22:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Sopron Basket jutott be elsőként a női kosárlabda NB I fináléjába, mivel vasárnap az elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a ZTE-t.

Eredmény:

elődöntő, 2. mérkőzés:

ZTE NKK-Sopron Basket 62-90 (18-27, 21-19, 11-24, 12-20)

A párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

A párharc csütörtöki nyitánya egyoldalú mérkőzést hozott Sopronban, akkor az Euroligában negyedik helyen végzett hazaiak 72-37-re kiütötték a ZTE-t. Vasárnap a zalai folytatás kiegyensúlyozottabban alakult, de a házigazdák 12-11-nél vezettek utoljára: ekkor rákapcsolt a címvédő, és főként a szerb Aleksandra Crvendakicnak köszönhetően egy 8-0-ás rohammal fordított. A folytatásban tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye, majd Pusztai Petra kosaraival felzárkózott a ZTE, a nagyszünetben 39-46 volt az állás.

Fordulás után 5 hazai pontra 13 érkezett – Crvendakic ekkor 24 pontnál tartott -, a 24-11-re hozott harmadik negyeddel a Sopron gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A hajrára már nem maradtak izgalmak, a találkozó legjobbja a 29 pontos Crvendakic lett, s a Sopron készülhet sorozatban ötödik, összességében huszadik fináléjára.

Az elődöntő másik ágán a DVTK és a Győr 1-1-re áll, a párharc utolsó mérkőzését kedden játsszák Miskolcon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.