Novak Djokovics belgrádi éttermében is téma az olimpia

A világranglista első helyén álló teniszező, a tokiói olimpia első kiemeltje, a szerb Novak Djokovics már túl van két sikeres mérkőzésen a japán fővárosban. A német Jan-Lennard Struff legyőzése után újra megismételte: a Golden Grand Slam a célja, azaz idén mind a négy Grand Slam-tornát és az olimpiát is meg akarja nyerni az idén. Djokovics belgrádi étterme is foglalkozik a maga módján a tokiói fejleményekkel.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 20:02
DJOKOVIC, Novak
A szerb Novak Djokovics könyedén menetel Tokióban Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösebben nem lepte meg a teniszvilágot, hogy Novak Djokovics két szettben 6:4, 6:3-ra győzött a meglepően bátran kezdő, de a későbbiekben elbizonytalanodó német Jan-Lennard Struff ellen a tokiói olimpia második fordulójában. A világelső nyilatkozata sem tért el a tőle megszokott „sablontól”, régóta ismert a szenvedélyes hazaszeretete. Egy alkalommal udvariasan, de nagyon határozottan helyre tett egy konferansziét, aki a megnyert versenye után horvát játékosnak szólította őt.

Ilyen problémái egyelőre nincsenek Tokióban: Djokovicsról már mindenki tudja, hogy szerb, de azt viszont talán még kevesen kapiskálják, hogy mit jelentene neki, ha megnyerné a tokiói olimpiát. – Magabiztos vagyok és motivált, a lehető legmagasabb színvonalon szeretném képviselni Szerbiát az olimpián – mondta Djokovics az Olympics.com-nak. – Éremre vágyom Tokióban, remélhetőleg aranyra, majd elindulok New Yorkba, a US Openre, hogy teljesítsem a Golden Grand Slamet – nyilatkozta a 20-szoros Grand Slam-bajnok szerb világsztár.

Az egy éven belül megnyert négy GS-trófea és az olimpiai arany eddig egy teniszezőnek sikerült: Steffi Graf 1988-ban minden komoly nagyversenyen diadalmaskodott.

Djokovics is ott van a lehetőség kapujában: 32 évesen minden bizonnyal az idei az utolsó alkalom, hogy megcsinálja a Golden Grand Slamet. A szerb klasszis belgrádi éttermének közösségi oldala is arról árulkodik, hogy Djokovicsnak fontos lehet a tokiói aranyérem.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Novak Café & Restaurant (@novak_restaurant) által megosztott bejegyzés

A Novak 1 Instagram- és Facebook-oldalak kezelői is elhelyeztek egy-egy képet arról, amint a tulajdonos szerb nemzeti mezben üti a labdát Tokióban. Djokovics a következő fordulóban a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen játszik. Mivel és nem indul, több játékos is – köztük Fucsovics Márton – visszalépett a versenytől, az esélyesek közül az orosz Andrej Rubljov kiesett, nagy valószínűséggel a hetedik helyen kiemelt német Alexander Zverev vagy a második helyen rangsorolt orosz Danyiil Medvegyev lehet a szerb legkomolyabb ellenfele Tokióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.