Nyert a Bayern, kikapott a Lipcse

A címvédő Bayern München hazai pályán 2-1-re legyőzte az újonc Union Berlint a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: MTI2019. 10. 26. 18:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajor csapat már a 13. percben megszerezte a vezetést, majd az 53.-ban góljával duplázta meg az előnyét. A lengyel támadó a klubjában sorozatban 13. összecsapásán volt eredményes – csak a nyitányon, a Dortmund elleni német Szuperkupa-találkozón nem talált a kapuba –, így a szezonban 18 tétmeccsen 22 gólnál jár. A bajnokság első kilenc fordulójában gólt szerzett, amire korábban senki sem volt képes a Bundesligában. A hajrában a fővárosiak büntetőből szépítettek, ez akár pontot is érhetett volna számukra, ha az 58. percben megítélt tizenegyesüket nem hagyják ki.

A két magyar válogatott játékossal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig – mindketten végigjátszották a mérkőzést –, egygólos vereséget szenvedett Freiburgban. A házigazdák szintén magyar válogatott labdarúgója, nem lépett pályára. A RB Leipzig négy forduló óta nyeretlen a Bundesligában: két döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget ebben az időszakban.

A forduló rangadóján nem bírt egymással a Schalke és a Dortmund, előbbi házigazdaként lényegesen aktívabb volt a vendégeknél, az első félidő közepén kétszer a kapufa mentette meg a dortmundiakat a góltól.

A Hoffenheim a szünet előtt öt perc alatt került kétgólos előnybe, amit a házigazda Hertha a második félidőben egyenlített ki. A mérkőzés a 80. percben dőlt el, amikor Benjamini Hubner ismét vezetéshez juttatta a vendégeket.

A Paderborn első győzelmét szerezte a szezonban – az újonc otthon nyert a Fortuna Düsseldorf ellen –, de még így is az utolsó helyen áll a tabellán.

Bundesliga, 9. forduló:

Bayern München-1. FC Union Berlin 2-1 (1-0)

SC Freiburg-RB Leipzig 2-1 (1-0)

Hertha BSC-TSG 1899 Hoffenheim 2-3 (0-2)

SC Paderborn-Fortuna Düsseldorf 2-0 (1-0)

FC Schalke 04-Borussia Dortmund 0-0

később:

Bayer Leverkusen-Werder Bremen 18.30

vasárnap játsszák:

VfL Wolfsburg-FC Augsburg 15.30

Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 18.00

pénteken játszották:

FSV Mainz 05-1. FC Köln 3-1 (1-1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.