Nyolc-nullás rohammal megvan O’Sullivan hatodik vb-győzelme

Ronnie O’Sullivan immár hatszoros világbajnok. A sznúker-vb szorosnak tűnő fináléját 8-0-s rohammal zárta lett, s 18-8-ra verte Kyren Wilsont. O’Sullivan elmondta, a Mark Selby elleni győzelem volt a vb-cím kulcsa.

2020. 08. 16. 21:54
BetVictor Welsh Open Final
Ronnie O'Sullivan már csak egy vb-címre van Stephen Hendrytől Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan a világbajnoki döntő első szakaszában, még szombaton 6-2-re lelépte Kyren Wilsont, ami után azt lehetett sejteni, gyors győzelmet arat. A második etapban aztán csak szenvedett, még örülhetett, hogy 10-7-es előnnyel folytathatta vasárnap.

A harmadik szakasz első frame-jét Wilson nyerte, ezzel 10-8 lett, ekkor senki sem gondolta, hogy Wilson eztán már nem rúg labdába. O’Sullivan zsinórban behúzott hét frame-et délután, így 17-8-ról kezdődött az esti felvonás, azaz a sportág zsenijének már csak egy frame-et kellett nyernie.

Ronnie O’Sullivan már csak egy vb-címre van Stephen Hendrytől

Ezt rögtön első nekifutásra teljesítette, így összességében 18-8-ra lelépte Kyren Wilsont. Ezzel 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 után hatodszor lett világbajnok.

A Selby elleni elődöntő volt a hatodik vb-címem kulcsa. Azon belül is az, hogy 14-16-ről tudtam fordítani 17-16-ra. Mark nagyon nagy játékos, borzalmasan nehéz ellene nyerni. E tekintetben John Higginshez tudnám hasonlítani – nyilatkozta O’Sullivan a sikere után.

Azt is elmondta, furcsa volt, hogy nézők előtt kezdődött a világbajnokság, majd zárt kapuk mögött folytatódott, s a drukkerek a fináléra újra visszatérhettek.

– Így nagyobb volt rajtam a nyomás – ismerte el O’Sullivan.

A profi korszak örökranglistáján ezzel befogta Ray Reardont és Steve Davist, már csak a hétszeres világbajnok Stephen Hendry van előtte.

Az utolsó frame és a ceremónia:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.