Nyolcadszor rendezik meg a Bicskei Bertalan Emléktornát

Forrás: MTI2019. 12. 16. 23:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg december 28-án a Bicskei Bertalan Emléktornát, a kispályás labdarúgó eseménynek sorozatban ötödik alkalommal ad otthont Vásárosnamény.

A torna hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szeiler József, a Bicskei Bertalan '84 Egyesület elnöke emlékeztetett rá: a kitűnő szakember irányításával 35 évvel ezelőtt a Szovjetunióban nyert ifjúsági Európa-bajnoki cím akkora siker volt, hogy a csapat játékosai azóta is minden évben megünneplik. Hozzátette: az együttes erejét jól jelzi, hogy a 17 játékos közül később nyolcan lettek felnőtt válogatottak.

„Berci bácsi nyolc évvel ezelőtti halála még jobban összehozta a társaságot, azután alakítottuk meg az egyesületet, amely megfelelő keretet ad annak, hogy őrizzük az emlékét” – tette hozzá Szeiler.

Kovács Kálmán, az ifi Eb-győztes csapat csatára kiemelte, Bicskei Bertalan olyan kapcsolatot alakított ki játékosaival, hogy majdnem mindenki úgy érezte, mintha a „pótapukája” lett volna.

„Egy ember ennél többet nem adhat” – fogalmazott a támadó.

Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy Bicskei idén szeptemberben lett volna 75 éves. Hangsúlyozta, hogy a beregi település most ünnepli várossá válásának 40. évfordulóját, és az emléktorna az ehhez kapcsolódó eseménysorozat megkoronázása.

Krizán Sándor, az egyesület alelnöke elmondta, hogy a torna résztvevői december 27-én találkoznak a beregi településen, ahol aznap istentiszteletet tartanak Bicseki Bertalan emlékére, majd másnap fél 12-kor a helyi sportcsarnokban veszi kezdetét a kispályás focitorna. Ezen a hagyományoknak megfelelően ott lesz az ifi Eb-t nyert játékosok együttese és a Bicskei-válogatott, amelyet olyan labdarúgók alkotnak, akik Bicskei Bertalan irányítása alatt játszottak a felnőtt válogatottban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.