Nyolcból semmi

Eddig nem kellett izgulnunk cselgáncsozóinkért a vasárnap óta zajló világbajnokságon, mert amikor felkeltünk, addigra az összes versenyzőnk kiesett – pedig nem is vagyunk hétalvók.

2019. 08. 29. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig nem kellett izgulnunk cselgáncsozóinkért a vasárnap óta zajló világbajnokságon, mert amikor felkeltünk, addigra az összes versenyzőnk kiesett – pedig nem is vagyunk hétalvók. A tokiói helyszínből, a hétórás időeltolódásból persze adódik, hogy az érmes mérkőzéseket közép-európai idő szerint déltől vívják a Nippon Budokan csarnokban, ám az eddig tatamira szólított nyolc versenyzőnk közül még a legjobb nyolcig sem jutott el senki. Pedig bevetettük az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóst, az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Évát, a vb-3. Karakas Hedviget, tegnap pedig az Eb-3. Ungvári Attilát is.

Lehet sopánkodni a nehéz sorsolás miatt, de aki nincs a világranglistán az első tízben – az említettek nincsenek –, az a nyolc közé csak nagy bravúrokkal juthat el. S bizony az említett négyesből a legfiatalabb, a 29 éves Karakas is már túl van a csúcson, Ungvári Miklós pedig 38 évesen próbálná állni a harcot a fiatalokkal. Nagy bajban van a magyar dzsúdó, s ma Tóth Krisztiánnak kellene elhárítania a teljes katasztrófát. Az MTK 25 éves versenyzője még húszévesen lett ezüstérmes a cseljabinszki világbajnokságon a 90 kg-ban, súlycsoportjában jelenleg második a világranglistán, így neki nem rossz a sorsolása. De most egyáltalán nem irigyeljük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.