Ohát Zalán és Cirjenics Miklós is kiesett a cselgáncs-vb-n

A 100 kilogrammos Ohát Zalán és Cirjenics Miklós egy vereséggel búcsúzott pénteken az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

Forrás: MTI2019. 08. 30. 6:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budaörsi Ohát azzal szerzett magának nevet a nemzetközi porondon, hogy tavaly megnyerte a madridi világkupa-viadalt. A japán fővárosban a nyolcszoros Afrika-bajnok egyiptomi Ramadan Darvissal találkozott a 64 között, és bő két perc alatt kilépésért, passzivitásért, továbbá lerántásért is intették, és a harmadik figyelmeztetés már leléptetést jelentett a 23 éves magyar számára.

„Egyoldalú meccs volt, fizikálisan sokkal erősebb volt az ellenfelem” – kezdte értékelését az M1 aktuális csatorna különtudósítójának. „Eredményes, sokat átélt dzsúdós, és rutinból, kötelezően, okosan lehozta a mérkőzést. Egy sérülés miatt két hétig nem tudtam dzsúdózni, ezzel együtt jó formában érkeztem, az a tanulság, hogy erősödnöm kell” – tette hozzá Ohát Zalán.

A hosszú sérülés után visszatérő Cirjenics Miklós már az első körben egy igazi „nagyágyúval” került szembe: az idén már két Grand Prix-aranyérmet begyűjtött francia Alexandre Iddir várt az Atomerőmű SE judósára. Eddigi két párharcukból egyet a magyar versenyző nyert.

A harmadik csatában a Grand Slameken és Grand Prix-ken kilenc éremnél tartó Cirjenicset kétszer intették, majd egy perc elteltével Iddir egy nagy külső horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést. Ezzel a 29 éves paksi dzsúdós számára véget ért a vb.

Az egyéni küzdelmek szombati zárónapján magyar részről a +78 kilós Szigetvári Mercédesz lép tatamira Tokióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.