Ünneprontásra készülnek a törökök az Eb nyitómeccsén

Eljött a nagy nap, ma este elkezdődik az Európa-bajnokság! Az első mérkőzés helyszíne a római Olimpiai Stadion, amely 18 ezer nézőt fogadhat be, és a házigazda olaszok a törökök ellen lépnek pályára. A két szövetségi kapitány pontosan tudja, mennyit jelentene számukra a jó rajt, az olaszokat ráadásul nagyon fűti a bizonyítási vágy.

Magyar Nemzet
2021. 06. 11. 12:07
UEFA EURO 2020 Turkey training
epa09260773 Turkey's national soccer team players in action during a training session at the Olympic Stadium in Rome, Italy, 10 June 2021. Turkey will face Italy in their UEFA EURO 2020 group A preliminary round soccer match on 11 June 2021. EPA/Ettore Ferrari (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen válogatott dicsekedhet Európában hosszabb, jelenleg is tartó veretlenségi sorozattal a magyarnál, ez az olasz. A Squadra Azzurra közel három éve, 2018 szeptembere óta nem kapott ki, ez a széria már huszonhét meccs óta tart, ami kiemelkedő, hiszen a magyar válogatott tizeneggyel követi a második helyen.

Az olasz válogatott szégyenszemre nem jutott ki a 2018-as világbajnokságra, ezért a csapat most nagyon szeretné bizonyítani, továbbra is a kontinens élvonalába tartozik. Így a nyitómérkőzés egyértelmű esélyese már csak ezért is Olaszország, ráadásul még sohasem kapott ki a törököktől. Ez az első erőpróba ugyanakkor korántsem ígérkezik könnyűnek, mert Törökországnak tehetséges és minőségi válogatottja van. Ezt bizonyítja, hogy az Eb-selejtezők során négy pontot szereztek a világbajnok franciák ellen, azóta pedig a vb-selejtezőkön legyőzték a hollandokat, a németekkel és a vb-ezüstérmes horvátokkal pedig egyaránt 3-3-as döntetlent játszottak felkészülési mérkőzésen.

 

Roberto Mancini legszívesebben az Európa-bajnokság végéig életben tartaná az olasz válogatott veretlenségi sorozatát
Fotó: Ali Balikci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány életét kissé megkeserítette, hogy Lorenzo Pellegrini, az AS Roma középpályása megsérült. Az olasz szövetség ezért azzal a kéréssel fordult az európai szövetséghez, hogy a kieső játékos helyett a Fiorentinát erősítő Gaetano Castrovilli csatlakozhasson a kerethez, amihez megkapta az UEFA jóváhagyását.

Şenol Güneş török ​​szövetségi kapitány: – Az első meccsen elért eredmény fontos; a döntetlen vagy a győzelem zavart okozhat a csoportban. Remélem, így is lesz. Szeretném látni az erőnket az első meccsen, mert ha veszítünk, akkor is fontos, hogy jól játsszunk. Bízom benne, jó és élvezetes meccsen három pontot szerzünk.

Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány: – Tisztelnünk kell Törökországot, a csapatát tehetséges futballisták alkotják. A nyitány mindig nehéz, rengeteg érzelem jön elő, de nem szabad, hogy azok elragadjanak minket. Óriási a vágy bennünk, hogy a főszereplői legyünk ennek az Európa-bajnokságnak, de nem szabad, hogy ezen a mérkőzésen emiatt görcsössé váljunk. Nyerni akarunk, és meg is tudjuk csinálni!

A csoport

Törökország–Olaszország, Róma, péntek 21.00 (M4 Sport), játékvezető: Danny Makkelie (holland)

A várható kezdőcsapatok

Törökország: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu – Calhanoglu, Tufan, Under – Yazici, Yilmaz

Olaszország: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.