Faramuci helyzet az olimpiára hajtó versenyzőink között

Csütörtöktől Antalyában rendezik meg a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatának következő versenyét.

Magyar Nemzet
Forrás: judoinfo.hu2021. 03. 31. 17:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedik a tét, már csak néhány versenyen van lehetőség pontszerzésre a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatában. A csütörtöktől vasárnapig zajló antalyai Grand Slamen nyolc magyar lép tatamira. Sajnos a mieink számára nem minden súlycsoportban alakulnak jól a dolgok. A múlt heti grúz Grand Slam után a 100 kg-ban eddig kijutó helyen álló Cirjenics Miklóst megelőzték riválisai, hátrébb csúszott a rangsorban, így jelenleg csak öt magyar dzsúdós áll direkt indulást érő pozícióban (Tóth Krisztián, Csernoviczki Éva, Pupp Réka, Özbas Szofi), míg Cirjenics kontinentális kvótával indulhatna Tokióban. Kicsit bonyolult a kvalifikációs rendszer, a lényeg az, hogy a 100 kg-os paksi dzsúdós a 81 kg-os Ungvári Attilától venné el a szabadkártyát. A faramuci helyzet ellen éppen ők ketten tudnak tenni a legtöbbet: egy jó törökországi eredménnyel visszakapaszkodhatnak a rangsor „zöld zónájába”.

Ugyancsak fontos lenne a negyvenéves, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós és az ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina számára egy jó eredmény, mindkettőjüknek érmeket kell szerezniük a hátra lévő eseményeken Tokióért. Könnyebb a helyzete Özbas Szofinak: ifjúsági olimpiai bajnokunk Tbilisziben kiharcolt ötödik helyével jelenleg a kijutók között van, s most stabilizálhatja a pozícióját. Az utazók között van egy másik fiatal is: a prágai European Open-viadalon aranyérmes, húszéves Tóth Benedeknek a World Tour-tapasztalatszerzés a cél.

Az antalyai Grand Slamen Ungvári Miklós (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Tóth Benedek (81 kg), Özbas Szofi (63 kg) és Gercsák Szabina (70 kg) pénteken, (90 kg), Gőz Roland (90 kg) és Cirjenics Miklós (100 kg) szombaton lép tatamira.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.