Olimpiai aranyra tör jövőre a vízilabda-válogatott

Vogel Soma, a magyar vízilabda-válogatott és a FTC-Telekom Waterpolo kapusa szerint a nemzeti csapat minden világversenyre, így a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára is érmes reményekkel utazhat majd.

Forrás: MTI2020. 12. 26. 19:40
Vogel Soma
Budapest, 2020. december 16. A ferencvárosi Vogel Soma véd a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportja második fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkõzésen a budapesti Duna Arénában 2020. december 16-án. A címvédõ FTC-Telekom 10-7-re maradt alul az olasz Bresciával szemben. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– aki a januári, budapesti Európa-bajnokság döntőjében hárította a magyar csapat aranyérmét jelentő spanyol büntetőt – az M1 aktuális csatornának elmondta, mind a mai napig szép emlékeket idéz fel benne a kontinensviadalnak otthont adó Duna Aréna.

– Nem voltunk esélyesek, talán másokat is meglepett, hogy mi lettünk az aranyérmesek, ezzel pedig kijutottunk az olimpiára – tekintett vissza az év elejére a kapus.

Vogel szerint a tavaszi leálláskor nehéz volt motivációt találnia, de sokat segített, hogy a Ferencvárossal kis csoportokban edzésben maradhattak, így az őszi Magyar Kupára közel százszázalékos állapotban tudtak medencébe ugrani.

A Bajnokok Ligája-címvédő FTC évzárásával kapcsolatban – az együttes az ob I-ben kikapott a Szolnoktól és az OSC-től is – úgy fogalmazott, mivel minden fronton ők a címvédők, mindenki stresszmentesen, teher nélkül játszik ellenük, ezért nagyobb rajtuk a nyomás.

– A BL-meccseken elkezdtünk visszatalálni a helyes útra, most a válogatottal való felkészülés alatt is úgy kellett készülnünk, hogy tudtuk, januártól a klubokban kell folytatnunk a munkát – jelentette ki Vogel.

A 23 éves kapus a nemzeti csapattal kapcsolatban elmondta, a magyar együttes minden világversenyre éremesélyesként utazik, és nekik is a legfényesebb tokiói medál megszerzése a cél.

– Az egyéves tolás megzavart bennünket, de másokat is. Messze van még az olimpia, nehéz is beszélni róla, de minden egyes nap, amikor vízbe szállunk, az aranyérem lebeg a szemünk előtt – jelentette ki a játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.