Olimpikonjaink és a legendák is beköltöznek a hűtőszekrénybe

Akárcsak öt éve a riói ötkarikás játékok előtt, újra beindulhat a gyűjtőszenvedély: a Magyar Olimpiai Bizottság és a Pöttyös másodszor indította útjára Igazi Büszkeségek címmel országos szurkolói programját. A különleges kiadású „Hajrá magyarok!” Pöttyös Túró Rudik már kaphatók az élelmiszerboltokban, az ötös csomagokhoz kártyacsomagok is járnak olimpikonjaink fényképeivel, rajta pedig különleges információkkal is róluk.

2021. 06. 08. 19:45
null
Csernoviczki Éva Fotó: Peter Szalmas Forrás: FrieslandCampina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bálint szerint, ha öt hasonmásával együtt bezárnák egy szobába, a barátai arról ismernék fel, hogy ő mosna kezet a legtöbbször. A világbajnoki aranyérmére a legbüszkébb az életében. Véleménye szerint Roxfortban a Griffendél házba kerülne” – áll a kajakos kártyájának hátoldalán, elöl pedig megtudhatjuk róla, hogy egy ötös skálán a hajlékonysága 3-as, az ügyessége 2-es, a gyorsasága 4-es, az erő dolgában is 4-est kapott, miként az állóképességére is.

Az albumban is gyűjthető kártyák valójában már tavaly elkészültek, hiszen úgy számoltunk, hogy 2020-ban lesz a tokiói olimpia, az élet és a koronavírus-járvány azonban ezt felülírta. Ki tudja, Kopasz Bálint rendszeres kézmosása talán éppen abból fakad, hogy sűrűn nézte az operatív törzs tájékoztatóit…

Az öttusázó kártyájáról megtudhatjuk, hogy a beceneve Mici, az állóképessége 5-ös, nem tud ellenállni a tiramisunak, élete legjobb ajándéka, amit kapott, egy robogó volt. Ki gondolta volna, hogy az úszó Gyurta Gergely gyerekkorában erdésznek készült, míg a gerelyhajító Krizsán Xénia katona szeretett volna lenni, s ő a nyolcórás alvásidejéből nem enged. A kézilabdázó Faluvégi Dorottyának van egy sziámi macskája, aki a Cicóka névre hallgat (vagy nem hallgat), és egy német vizslája, Molli is – néhány exkluzív információ a mai sajtótájékoztatón birtokunkba került kártyákról. „Szépséghiba”, hogy Faluvégi Dorottya ma nem került be az olimpiára utazó válogatott keretébe, de ezt persze tavaly még nem tudhattuk, s persze azt sem, hogy kézilabdázóink egyáltalán kijutnak-e Tokióba. S más sportágakban is jó néhány olyan sportolóról készült kártya, akik nem kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra – ezzel nincs mit tenni.

A 176 darabból álló, új szurkolói kártyacsomag lapjain az olimpiára készülő versenyzők mellett magyar sportlegendák (Kovács Antal és Kolonics György is szerepelnek) és fiatal élsportolók, a jövő reménységei, valamint parasportolók is helyet kaptak. A tervek szerint a promóció során 22,5 millió kártya talál majd gazdára, mintegy kétmillió magyar háztartásba juttatva el olimpikonjaink hírét.

Indulhat a kártyák gyűjtése!
Fotó: A szerző felvétele

A ma bejelentett együttműködés deklarált célja, hogy megismertesse a tokiói olimpiára készülő magyar sportolókat, összekovácsolja a szurkolókat. A sajtóeseményen részt vevő Csernoviczki Éva olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozó már Rio előtt is szerepelt a kártyákon.

– Édesanyám és nagymamám is lelkes gyűjtő, s addig vásárolták az ötös kártyacsomagokat, míg olyat nem találtak, amiben benne volt a képem. De ismerősök is felhívtak, ha rám bukkantak. Hatalmas megtiszteltetés bekerülni ebbe az akcióba, ami azért is jó dolog, mert tényleg közelebb hozza egymáshoz a sportolókat és a szurkolókat – jegyezte meg Csernoviczki Éva, s csatlakozott hozzá Nagy Viktor világ- és Európa-bajnok vízilabdázó is.

– Azt hiszem, valamennyi sportoló nevében mondhatom, hogy köszönjük ezt a kezdeményezést, amely által még jobban megismerhetnek bennünket az emberek. Évekkel a legutóbbi projekt után is jöttek hozzám szurkolók ezzel a kártyával, hogy írjam alá. Szóval, ez az akció most sem augusztusig vagy decemberig fog tartani. Szülőként tudom, hogy a gyerekek már most versengenek az osztálytársaikkal, kinek milyen kártyája van, és megy a csere-bere. Ugyan a gyerekeimnek rólam még nincs kártyájuk, de az anyukájuknak kiadták a feladatot, hogy éppen ezért mindig minél több Túró Rudit hozzon haza, amikor bevásárol – árulta el Nagy Viktor, akiről így áttételesen megtudtuk – bár ez vélhetően nem szerepel a kártyáján –, hogy ő viszont nem nagyon szeret élelmiszerboltba járni.

Csernoviczki Éva az előtérben és a háttérben is
Forrás: FrieslandCampina

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.