Óriási letargiában a Dinamo szurkolói, nagyon fáj a vereség

A Dinamo-szurkolóknak nagyon fáj, hogy vasárnap megint kikaptak fociban a Sepsitől. Olyannyira, hogy szerintük Románia kapott ki Magyarországtól.

Forrás: foter.ro2020. 06. 22. 19:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jó mostanában Dinamo-szurkolónak lenni. A csapat csapnivalóan játszik, kiesőhelyen áll a bajnokságban. A tulajdonos, Ionuț Negoiță pénzt nem ad, árulja a csapatot, csak éppen vevő nincs rá. A koronavírus miatt a meccsek zárt kapusak, vagyis a magyarokat sem lehet anyázni úgy, mint régen, hogy az egész ország hallja. Csupán a közösségi médiában lehet világgá üvölteni, hogy nagyon fáj az a 3-1-es Sepsi győzelem, főleg hogy a 38. perctől emberhátrányban játszottak a szentgyörgyiek.

A legismertebb dinamós szurkolói csoport, a Peluza Cătălin Hâldan (PCH) adminjai nem is fogták vissza magukat, és olyan patetikusan kesergő bejegyzést rittyentettek bánatukban, hogy szív megszakad, hang fennakad. Már a poszt címe is jelzi, hogy nem egyszerű bajnoki meccset bukott el a csapat, hanem valami fontosabbat: ROMÁNIA–Magyarország 1-3.

A PCH szerint ugyanis nemcsak a Dinamo kapott ki, hanem az egész román nemzet, hazai pályán, egy másik nemzet szimbólumától. És elkezdik sorolni az okokat: egy szurkolói adományokból tengődő román klub vesztett egy hárommilliós magyar kormánytámogatást és még ki tudja, mennyi magyarországi szponzori pénzt kapó csapattól. A román Dinamónak nem épül új stadion, bezzeg Szentgyörgyön a magyar állam épít egyet a román állam helyett, mert „egy magyar csapatot, még ha semmilyen hagyománya sincs, nem szabad meghalni hagyni”. A fővárosi csapat egy hétig nem edzhetett egy hamis koronavírusteszt miatt, ilyesmi Szentgyörgyön soha nem fordult volna elő.

És ott van még a pech és a bíráskodás, bár itt már megengedőbben fogalmaznak az Dinamo-szurkolók is. „A pech a legártatlanabb. Róla nem gyanítjuk, hogy románként kezel minket” – még egy ilyen ironikus megjegyzés is belefér a kimaradt bukaresti 11-es kapcsán. Amelyet amúgy a szerb Szlavko Perovics rúgott el vagy a székely Niczuly Roland védte ki – nézőpont kérdése. Sebastian Colțescu játékvezetőbe viszont rúgnak egy nagyot, mondván, hogy a Sepsi javára megítélt büntetőhöz hasonló igazságtalanságot Kovács István sosem követett volna el.

Zárásként újra előjön a nemzetféltés: „A pályából kirúgott gyep és föld olyanok voltak, mint az ország földjéből kitépett barázdák, amelyekkel alig törődik a nemzet. Olyan barázdák, amelyekről túl könnyen lemondunk. Olyan barázdák, amelyeket elveszthetünk. ROMÁN MÓDRA.” De aztán megígérik, hogy ők bizony az utolsó szívdobbanásig ITT lesznek. Hogy hol, az nem derül ki, bár a stadion kizárva, mert oda a kormány még őszig nem akar nézőket beengedni.

Bár még néhány vesztes meccs után talán lesz még néhány hasonló posztjuk, mert ezek jóval szórakóztatóbbak, mint a Dinamo által mutatott foci

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.