Oroszországé a bronzérem a jégkorong vb-n

Forrás: MTI2019. 05. 26. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz válogatott szerezte meg a bronzérmet a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett vasárnapi, pozsonyi mérkőzésen szétlövésben jobbnak bizonyult a cseheknél.

Az első harmadban az oroszok szereztek vezetést, de a csehek 41 másodperccel később egyenlítettek, majd a vezetést is átvették még a szünet előtt. A 21. percben aztán az oroszok egyenlítettek, de miután csaknem 40 percen át nem esett újabb találat, jöhetett előbb a hosszabbítás, újabb tíz, gól nélküli percet követően pedig a szétlövés.

Ott három orosz játékosra volt szükség – közülük kettő, Nyikita Guszev és Nyikita Kucserov volt eredményes -, miután a négy cseh egyike sem járt sikerrel. Az orosz kapus, Andrej Vaszilevszkij három büntetőt hárított, egy lövés pedig mellément.

Az oroszoknak ezzel a legutóbbi három vb-érme bronz: 2016-ban és 2017-ben is harmadikként végeztek. A cseheknek viszont tovább kell várniuk a következő érmükre, legutóbb 2012-ben állhattak dobogón, akkor bronzérmesek voltak.

Eredmény:

a 3. helyért:

Oroszország-Csehország 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) – szétlövéssel

gólok: Grigorenko (13.), Aniszimov (21.), illetve Repik (14.), Kubalik (19.)

később:

döntő:

Finnország-Kanada 20.15

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.