Összeomlottak a hajrában

Szinte végig futott az eredmény után a Mol-Pick Szeged Szkopjéban a Vardar ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. Egy elhúzódó rövidzárlat okozta a vesztét, a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje nyolc góllal, 31-23-ra győzött. A visszavágót május 5-én játsszák.

2019. 04. 26. 7:06
null
Bodó Richárd kihgyhatja a rangadót Fotó: Georgi Licovszki Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Veszprém flensburgi vendégjátékát ismerősök találkozójaként aposztrofáltuk, ugyanezt el lehetett mondani a magyar bajnok Mol-Pick Szeged szkopjei fellépéséről.

A Vardar edzője, García Parrondo korábban játszott Szegeden, 2014-ben EHF-kupát is nyert a kék-fehérekkel, csakúgy, mint Szergej Gorbok és Stas Skube. Fordított utat tett meg a két spanyol, Joan Canellas és Jorge Maqueda, akik Macedóniából igazoltak Magyarországra.

Tökéletesen ismerték egymást a csapatok, a tegnapi BL-negyeddöntőig nyolcszor találkoztak a legrangosabb kupasorozatban; a Szeged csak egyszer tudott nyerni, még 2004-ben. Hatalmas érdeklődés övezte a Final Fourba jutásért játszott találkozót: az ötezer fős Aleszandrinszkij Arénába hétezren zsúfolódtak be, ott volt többek között több száz szegedi fanatikus, és Csányi Sándor, a magyar csapat tulajdonosa is.

Bodó Richárd csak szenvedett a Vardar ellen
Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Fülsiketítő füttykoncert fogadta a szegedi támadásokat, de ez nem zavarta Carlos Pastor tanítványait, az első tíz percig fej fej mellett haladtak a csapatok. Később a lett óriás, Kristopans és a Veszprémbe tartó beálló Moraes elleni védekezés őrölte fel a szegediek erejét, gyorsan összeszedett két kétperces kiállítást.

Ezt kihasználva négy góllal meglépett a Vardar. Alilovic ritkán, a túloldalon Miloszavljev egyre gyakrabban találkozott a labdával a kapuban. Bánhidi derekasan harcolt támadásban, Bodó Richárd alig jutott lövőhelyzetbe. A félidő hajrájában 3-0-s sorozatot produkált a Szeged, Sigurmannsson kínai figurából szerzett gyönyörű gólja zárta le az első játékrészt (14-12).

A folytatásban Sego váltotta Alilovicot, a kapuscsere bejött a Veszprémnek Flensburgban, ebben bízhattunk Szkopjéban is. Nem kezdődött jól a második félidő, Matej Gaber kapott kétperces büntetést, az ötgólos előnyért támadhatott a Vardar, amikor Jonas Källman és Jorge Maqueda is megvillant, ismét felzárkózott mínusz kettőre a Szeged (17-15). Szinte észrevétlenek maradtak a magyarok a bajnokcsapatban: Bodó, Balogh és Bánhidi közül még az utóbbi volt leginkább aktív.

Bezzeg Stas Skube: az exszegedi remekül irányította a macedónokat. Bő negyedórával a vége előtt Bodó is megvillant, Mario Sostaric találatával egyre csökkent a hátrány (21-20).

Hullámzott a játék, a szegedi feltámadást a szkopjei követte, mindkét kapus hetest védett, a Sego helyére visszaállt Alilovic kettőt is. Bő öt perccel a vége előtt ötre nőtt a különbség, Pastor azonnal időt kért. A hajrára összeroppant a Szeged, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem találta a fonalat, nyolc góllal kapott ki. A 2017-es Bajnokok Ligája-győztes került közelebb a kölni négyes döntőhöz.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, első mérkőzés: Vardar Szkopje–Mol-Pick Szeged 31-23. A visszavágót május 5-én játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.