Öt meccsre számítanak

Ma megkezdődik a férfi-vízilabdabajnokság három nyert találkozóig tartó döntője, az első meccsen, a Komjádi uszodában a címvédő FTC Telekom a házigazda.

Ch. Gáll András
2019. 05. 10. 7:06
VÁMOS Márton; Perrone, Felipe
Vámos Márton klucsembere lehet a Fradinak Fotó: MTI/EFE Andreu Dalmau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 20.15 órakor (M4 Sport) megkezdődik a férfi-vízilabdabajnokság három nyert találkozóig tartó döntője, az első meccsen, a Komjádi uszodában a címvédő FTC Telekom a házigazda – tíz éve most először találkozik két fővárosi csapat a fináléban –, az A-Híd OSC Újbuda a vendég, míg előtte a Szolnok és az Eger a bronzéremért csap össze.

Utóbbiaknak kissé szokatlan ez a szereposztás, hiszen az utóbbi hat évből négyben az elsőségért csatázott a két vidéki fellegvár.

„A világ legerősebb bajnokságának a döntője kezdődik, de a tét nemcsak a Fradinak és az OSC-nek óriási, hanem a bronzmeccs résztvevőinek is, hiszen a harmadik helyezett is Bajnokok Ligája-indulásra szerez jogot” – hangsúlyozta a tegnapi sajtótájékoztatón Vári Attila, a szövetség elnöke, aki nem mulasztotta el, hogy gratuláljon a minap a csúcsra ért női bajnoknak, az UVSE-nek.

klucsembere lehet a Fradinak
Fotó: MTI/EFE Andreu Dalmau

A címvédő FTC-t képviselő vezetőedző arról beszélt, hogy másfél éve gyilkosan kemény munka kezdődött el a Népligetben, s bár voltak hullámvölgyek az idei szereplésben – amit sérülések is súlyosbítottak –, mostanra összeállt az együttes.

Azzal a kivétellel, hogy a múltkori, OSC elleni rangadón eltiltott sztár, a mai mérkőzésen még nem szerepelhet. „Ez bizony hátrány, de így is elég erősnek érzem a gárdát a győzelemre” – mondta, majd kérdésünkre még hozzátette, hogy akár a maximális öt meccset is kijátszhatják.

Kósz Zoltán, a bajnoki cím megszerzésére 41 év után készülő OSC másodedzője maga is ötmeccses döntőre tippelt. „Sajnos az Európa-kupa nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de az már szerencsére a régmúlt, szinte el is felejtettük, mint ahogy a Fraditól a Kondorosi úton elszenvedett 13-8-as vereségünket is. Új fejezet nyílik a döntővel, mindenki tiszta lappal indul” – nyomatékosította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.