Öt labdarúgónk a koronavírus miatt marad le a hazai Eb-ről

Végleges a magyar válogatott huszonhárom fős kerete a márciusban kezdődő U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra. A magyar–szlovén közös rendezésű tornán Gera Zoltán együttese csoportmeccsei közül kettőt Székesfehérvárott, egyet az új Bozsik Arénában vív.

Magyar Nemzet
2021. 03. 15. 17:06
Gera Zoltán U21
Baku (Azerbajdzsán) 20190607 Labdarúgás EB selejtező mérkőzés Azerbajdzsán Magyarország edzés sajtótájékoztató Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltánnak nem volt könnyű dolga a kerethirdetéssel, mert a határidő előtt néhány órával kellett módosításokat végrehajtania. Pozitív lett ugyanis Schön Szabolcs és Nagy Zsombor (MTK), valamint Szilágyi Zoltán (Vasas) koronavírustesztje, ezért ők lemaradnak a hazai U21-es Eb-ről. Szintén nem tagja a keretnek biztonsági okokból a koronavírusból nemrég felépült Szánthó Regő, Gergényi Bence zalaegerszegi duó.

– Sajnáljuk, hogy több játékosra nem számíthatunk betegség miatt – mondta az Mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző. – Vannak posztok, amelyek esetében nehéz döntést kellett meghoznunk, mert több olyan labdarúgó is pályázott a kerettagságra, aki az elmúlt másfél évben bizonyította, hogy számíthatunk rá, ám nem kaphat közülük mindenki szerepet az Európa-bajnokságon. Arra törekedtünk, hogy olyan játékosok legyenek a keret tagjai, akik rendszeresen játszanak a csapataikban, vannak közülük, akik három-négy évvel is fiatalabbak a többieknél, de a mutatott teljesítményükkel bizonyították, hogy helyük van az Eb-n. Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de bízom a keret minden egyes játékosában, és abban is, hogy a legerősebb ellenfelekkel szemben is versenyképesek leszünk a tornán.

A keretből egyelőre csak tizenegy játékos kezdhette meg a felkészülést Telkiben, a többiek – köztük öt biztonsági tartalék – a vírustesztek eredményeinek függvényében csatlakozhatnak hozzájuk.

Gera keretébe több újonc is bekerült. Közülük a legpikánsabb Dárdai Palkó helyzete, aki éppen korábbi utánpótlás-válogatottja, Németország ellen debütálhat a magyar címeres mezben, a március 24-i, székesfehérvári nyitányon. Március 27-én az új Bozsik Arénában Románia, március 30-án Székesfehérvárott pedig Hollandia lesz a magyar válogatott ellenfele a csoportkörben, amelyből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A magyar–szlovén közös rendezésű tornát eredetileg teljes egészében nyáron rendezték volna, ám a felnőtt Eb 2021-re halasztása után a két kontinensviadal ütközésbe került. Ezért az U21-es Eb csoportkörét előrehozták márciusra, az egyenes kieséses szakaszt pedig majd május végén és június elején rendezik. A további két magyar helyszín Győr és Szombathely lesz, a döntőt viszont június 6-án Szlovénia fővárosában, Ljubljanában játsszák. A csoportszakasz biztosan helyszíni nézők nélkül zajlik.

Az utánpótlás-viadalra olyan sztárjelöltek is Magyarországra érkeznek, mint a német Youssoufa Moukoko (Dortmund) vagy a holland Justin Kluivert (Leipzig).

A magyar U21-es Eb-keret

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.