Ötödszörre hengerelt a Körmend

Magyar Nemzet
2019. 06. 13. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Körmend játssza a bajnoki döntőt a Falco ellen a férfikosárlabda NB I-ben, miután a Pécs elleni elődöntő ötödik összecsapásán 26 ponttal, 97-71-re győzött a vasi városban. A Pécs 18-18-ig tartotta a lépést a középszakaszgyőztes Körmenddel, amely a párharcban 2-0-s előnyét leadva kényszerült rá arra, hogy tegnap ki-ki meccsen harcolja ki a fináléba jutást. Az első negyed hajrája a hazai csapaté volt, majd a második periódus elején gyorsan tíz pontra növelte előnyét a Körmend. A nagyszünet előtt, 48-33-nál 15 pont is volt a különbség, a második negyedet 57-44-es állással zárta a két csapat.

A harmadik negyed is a körmendie­ké volt, a szurkolótábornak nem kellett izgulnia, csak ünnepelnie, hiszen az utolsó felvonást 23 pontos előnyből várta a vasi együttes. A végén a cserék is több lehetőséget kaptak a szokásosnál, a legszorosabbnak várt összecsapás lett a legegyoldalúbb. A 29 pontos Leyton Hammonds és a 25-ig jutó TJ Price vezette Körmend végül 26 ponttal nyert, így bejutott a fináléba.

A két Vas megyei csapat a 2007–2008-as idény után másodszor játssza egymással a bajnoki finálét – 11 évvel ezelőtt a Falco nyerte meg eddigi egyetlen bajnoki címét. A Pécs a Szolnokkal játszik a bronzéremért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.