Ötöt számoltak Gulácsiék Dárdaiékra

Dárdai Herthájának nagyon nem megy a Leip­zig ellen: Berlinben 6-2-re és 4-1-re is kikapott már az egykori keletnémet fellegvár ellen.

2019. 04. 01. 14:30
DÁRDAI Pál
Dárdai Pál és a Hertha több embere karanténba kényszerült Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan helycsere történt a Bundesliga tabellájának élén: a Bayern csak döntetlent ért el a sérült Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg ellen, Paco Alcácer duplájával a Dortmund 2-0-ra legyőzte a Wolfsburgot, és vezeti a német bajnokságot. Minket, magyarokat ennél egy fokkal jobban érdekelt a Bundesliga „magyar rangadója”, a (képünkön) vezette Hertha lipcsei vendégjátéka, amely a vártnál simább meccset hozott. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt felvonultató RB Leipzig nagyon magabiztos, 5-0 arányú győzelmet aratott. Gulácsi hibátlanul védett, az aktuális szezonban a 14. meccsen őrizte meg a kapuját a góltól.

Dárdai Herthájának nagyon nem megy a Leip­zig ellen: Berlinben 6-2-re és 4-1-re is kikapott már az egykori keletnémet fellegvár ellen. A korábbi magyar kapitány csapata legutóbb 2016 áprilisában, a Mönchengladbach ellen szenvedett 5-0-s vereséget, Dárdai szerint a mostani kudarc edzői pályafutásának a mélypontja. – Sajnos nincs meg az a kvalitásunk, amely több másik csapatnak megvan, mindenért nagyon meg kell dolgoznunk – értékelt a 10. helyre visszacsúszott Hertha edzője.

A pénteken találkozótól a gyomorbántalmai miatt távol maradt nélkül hengerelt a Hoffenheim a Leverkusen ellen.

Bundesliga, 27. forduló, érdekesebb eredmények: Hoffenheim–Leverku­sen 4-1, Borussia Dortmund–Wolfsburg 2-0, Freiburg–Bayern München 1-1, RB Leipzig–Hertha BSC 5-0. Az élcsoport: 1. Dortmund 63, 2. Bayern München 61, 3. RB Leipzig 52, … 9. Hoffenheim 41, 10. Hertha 34.

Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

két góljával a Barcelona nyerte a városi rangadót az Espa­nyol ellen. Az ötszörös aranylabdás argentin egyéni csúcsot döntött: hatodszor lőtt gólt szabadrúgásból az Espanyolnak. A Barca 10-ese 334 spanyol élvonalbeli győzelmével utolérte Iker Casillast a spanyol bajnoki ranglista élén.

La Liga, 29. forduló, érdekesebb eredmények: Barcelona–Espanyol 2-0, Alavés–Atlético Madrid 0-4, Sevilla–Valencia 0-1, a Real Madrid–Huesca ­meccs lapzártánk után ért véget. Az élcsoport: 1. Barcelona 69 pont, 2. Atlético Madrid 59, 3. Real Madrid 54.

A sérült távollété­ben Moise Kean döntötte el a Juventus bajnoki meccsét. Hatalmas potyagóllal kapott ki a Milan. A Sampdoria elleni találkozó első percében a ­milánóiak 20 éves kapusa, Gigi Donnarumma gólpasszt adott: rálőtte a labdát Grégoire Defrel lábára, amely onnan a kapuba vágódott. nem kapott lehetőséget a Sassuolo ellen győztes Bolognában, amely sikerének köszönhetően elmozdult a kieső helyről.

Serie A, 29. forduló, érdekesebb eredmények: Juventus–Empoli 1-0, Sampdoria–Milan 1–0, AS Roma–Napoli 1-4, az Internazionale–Lazio mérkőzés lapzártánk után ért véget. Az élcsoport: 1. Juventus 78, 2. Napoli 63, 3. Inter 53.

Angliában hozta a kötelezőt a két manchesteri csapat, a City és a United, tegnap délután a Chelsea hátrányból fordítva nyert Cardiffban, a forduló rangadóján a Liverpool a belga válogatott Toby Alderweireld szerencsétlen öngóljának köszönhetően győzte le a Tottenhamet.

Premier League, 32. forduló, érdekesebb eredmények: Manchester United–Watford 2-1, Fulham–Manchester City 0-2, Cardiff–Chelsea 1-2, Liverpool–Tottenham 2-1, az Arsenal–Newcastle mérkőzést ma játsszák. Az élcsoport: 1. Liverpool 79, 2. Manchester City 77, 3. Tottenham 61.

Németh-tripla Kansasban

Németh Krisztián három góllal segítette 7-1-es győzelemhez a Kansas Cityt a vendég Montreal Impact ellen az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján. Kansas másik két magyarja, Baráth Botond és Sallói Dániel nem játszott a mérkőzésen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.