Otthon is idegenben

Zajlik az élet Újpesten, kicserélték a gyepszőnyeget, de a Szusza Ferenc Stadion továbbra sem alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására. Tegnap eldőlt, a következő két hazai meccsüket Zalaegerszegen játsszák albérletben a lilák. Az ultrák továbbra sincsenek kibékülve Roderick Duchatelet tulajdonossal. A naptári évben hat nyeretlen meccs után a hétvégén Kaposváron győzött az Újpest, amely lehorgonyzott az NB I középmezőnyében. A dél-koreai kölcsönszerződése után a télen hazatérő Novothny Soma szerint senki sem gondolta volna, hogy ilyen nehezen sikerül pótolni a középpályássor januárban távozó alapemberét, Bojan Sankovicot.

2020. 02. 26. 12:27
null
Novothny Soma góljai segíthetnek a lila-fehéreknek Fotó: Lang Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lidércnyomás az idei év az Újpest-szurkolóknak. A lilák január 25. és feb­ruár 19. között hat meccsen sem tudtak nyerni, kiestek a Magyar Kupából, majd jött a „halmazati büntetés”. A Szusza Ferenc Stadionban a valódi és a műfű keverékének beszövése miatt albérletbe kényszerült a csapat, a következő két hazai meccset a Budapesttől 227 kilométerre levő Zalaegerszegen játsszák a lila-fehérek. A télen Koreából hazatért Novothny Soma sem erre számított.

– Abban bíztunk, hogy amint a felújítás befejeződik, tökéletes lesz a stadionunk gyepszőnyege. Nem tudom, ­miért nem sikerült megállapodnunk valamelyik fővárosi klubbal, hogy legalább Budapesten maradhassunk, de ez nem is az én asztalom. Nem lesz egyszerű kéthetente több mint kétszáz kilométert utazni Zalaegerszegre. Kis túlzással mondhatjuk, hogy nem lesz hazai meccsünk a következő hetekben… De profi futballisták vagyunk, ehhez a helyzethez is alkalmazkodnunk kell. Viccesen hangzik, de igaz: haza kell hoznunk a Zalaegerszegen megszerzett három pontot – mondta lapunknak a 25 éves csatár.

Novothny Soma góljai segíthetnek a lila-fehéreknek
Fotó: Lang Róbert

De nem ez az egyetlen gond a lila-fehéreknél. A Mol Fehérvár elleni kupakiesés után Litauszki Róbert csapatkapitány kifakadt a televízió nyilvánossága előtt, sz…nak nevezte a csapata teljesítményét. A mélypont után győzött az Újpest Kaposváron. De vajon mit keresnek a lilák a hetedik helyen a tizenkét csapatos mezőnyben? Novothny megfejtése több lábon áll: – Komolyabb szakmai elemzést igényel a válasz, mindenesetre tény, hogy a mostani csapatból nagyon hiányzik a januárban eligazolt Bojan Sankovic, a montenegrói labdarúgó nélkül nem vagyunk elég stabilak a középpályán. Nem vagyok süket, hozzám is eljutottak az edzőnket, Nebojsa Vignjevicet kritizáló hangok, de nekem nem tisztem ezzel foglalkozni. Természetesen érezzük a szurkolóink hiányát a stadionban, hiszen régebben rengeteget segítettek nekünk. Bízom benne, hogy minél előbb megoldódik ez a gond a klubtulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel, és megint ott lesznek a lelátón és buzdítanak bennünket.

Az Újpest 13 pontra van a nemzetközi kupaindulást jelentő harmadik helytől és hétre a kieső helyen álló Zalaegerszegtől. Novothny amondó, hogy ha sikerülne elkapni egy győzelmi szériát, akkor csapata célba veheti a negyedik helyet, így még lehet esélye az európai szereplésre. A csatár az ősszel Dél-Koreá­ban futballozott, ott is tartotta a kapcsolatot korábbi nápolyi csapattársával, Marek Hamsíkkal. A veszprémi születésű csatár hamarosan személyesen is köszöntheti a nápolyi klublegendát, a ma már Kínában futballozó, extravagáns külsejű középpályást: Novothny közeljövőben esedékes esküvőjére hivatalos lesz a szlovák kollégája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.