Padlót fogott Sevillában a Real Madrid

A Benito Villamarín Stadionba győzni járt a Real Madrid. Mostanáig. Utolsó öt bajnokijáról 19-6-os összesített gólkülönbséggel távozott a fővárosi sztárcsapat, de vasárnap este szakítottak a hagyománnyal Sergio Ramosék, és borzalmas, lélektelen játékkal 2-1-re kikaptak a Bestistől. A vereség az első hely elvesztésébe került.

Ch. Gáll András
2020. 03. 09. 9:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Betis nem sűrűn veri meg a Real Madridot, az egyik legemlékezetesebb győzelem 1977. április 24-én született, 0-1 a Santiago Bernabéu Stadionban, az egyetlen gólt akkor a „Gitano”, azaz „Cigány” becenevű Ladinszky Attila szerezte, akit a mai napig a földre leborulva tisztelnek a Guadalquivír partján.

Vasárnap nem Ladinszky volt a sevillai zöld-fehérek hőse, hanem Nabil Fekir, a Betis francia világbajnok támadója, aki ugyan nem lőtt gólt, de őrületbe kergette a a fővárosi védőket. A 40. percben Sidnei szerzett vezetést a házigazdának, óriási bombát küldött nehéz szögből a rövid pipába, Courtois talán védhette volna a lövést. Az első félidő hosszabbításában felrúgták Marcelót az ötös és a tizenegyespont között, a megítélt büntetőből Benzema a jobb sarokba helyezte a labdát, 1-1.

A 72. percben Vinícius ismét hős lehetett volna, akárcsak a Barcelona ellena Bernabéuban, de a lécet találta telibe, mígnem a 83. percben Benzema eladta a labdát, Tello a kapuig vezethette a labdát, és Courtois mellett a hálóba lőtt, ezzel győzött 2-1-re a Betis.

A vendégeknél Kroostól Benzemáig egymást múlták alul, egyedül Modrić játszott jól, de őt meg érthetetlenül lecserélte Zinedine Zidane, a Madrid edzője. Az AS cmű sportlap Lucas Vázqueznek, Kroosnak és Benzemának nullás osztályzatot adott – egytől háromig osztályoznak az AS-nál... –, a hazaiaktól Fekir a maximális hármast kapta.

Zidane második időszaka a Real Madrid edzői székében sokkal kevésbé sikeres, mint az első volt. Annak idején, a három BL-diadallal ékesített első edzői etapjában 105 mérkőzésre volt szüksége, hogy összeszedje az első tíz vereséget, most 50 meccs alatt eljutott a két számjegyű kudarcig.

Zidane elődjét, Santiago Solarit már kevesebbért is kirúgták, úgy tűnik, a franciát csak a hírneve tartja pozíciójában. A Király Kupából már kiesett a csapat, fél lábbal a Bajnokok Ligájából is kiesőben van – március 17-én játsszák a visszavágót az Etihad Stadionban, a City 1-0-ás előnye birtokában –, és most visszaadta az előnyt a bajnokságban a Barcelonának, amelynek 58 pontja van az 56 pontos Real Madrid előtt.

Valahogy így kell elfecsérelni egy könnyűszerrel megnyerhető bajnokságot...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.