Döbbenetes kiütés: a Paks kilenc gólt rúgott a BMTE vendégeként

Sporttörténelmi eredmény született a labdarúgó NB I 31. fordulójában: a Paks 9-2-re nyert a Budafok vendégeként. A paksiak lényegében akkor találtak a kapuba, amikor akartak, a gólkirályjelölt Hahn János mesterhármasig jutott, és 22 találattal vezeti a góllövőlistát. A BMTE bennmaradása csodával érne fel, a hajrára teljesen összeomlott a csapat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 16:29
hahn
Érthető, hogy gólkirályként Hahn János kelendő Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes gondokkal utazott a Paks Budafokra: ki már nem eshetett; ha nyer, és a Mol Fehérvár késő délután kikap a Ferencvárostól, akkor neki még esélye lehet az utolsó két fordulóban a második helyre, de sok veszíteni valója már nem volt. A Budafok vállát sokkal komolyabb tét nyomta, hiszen gyakorlatilag csak győzelme esetén reménykedhetett a bennmaradásban.

Azzal nem is volt gond, hogy nyerni akartak a hazai játékosok, ám a védekezéssel nem sokat foglalkoztak, és ennek hatalmas vereség lett a vége. Már az első percekben is inkább a paksiak előtt akadtak helyzetek, majd negyedóra elteltével mégis a BMTE szerzett vezetést Medgyes révén, akinek ez volt az első élvonalbeli gólja, ám a következő fél órában a vendégek kinyitották a gólzsákot, és jószerével akkor találtak a házigazda kapujába, amikor akartak. Láthattunk szerencsés gólt is, de a többség nagyszerűen eltalált lövés végén jutott a hálóba. Közben Takács révén a budafokiak szépítettek, de ez semmit sem számított.

Az első félidő góljai

A szünet után Hahn János másodszor, a hosszabbításban pedig harmadszor is eredményes volt, ezzel már 22 gólos lett az NB I góllövőlistáján, majd kisvártatva Bognár meglőtte a hatodikat is, a Budafok pedig teljesen összeomlott. Tényleg a Paks tetszése szerint futballozhatott, és az egész mezőnyt tekintve is kiemelkedő a szerzett góljainak száma, ezzel a kilenccel már hetvenegynél tart, ez a legnagyobb szám az élvonalban.

 

Kovács és Próser okkal lógatja az orrát, nagyon megverte a Paks a Budafokot
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

 

Ez a találkozó edzőmeccsé silányult. A Budafok a legutóbbi két fordulóban tizennégy gólt kapott, ami nem éppen nagy tartásról tanúskodik. Bár, ha vasárnap este a Bp. Honvéd hazai pályán kikap a Mezőkövesdtől, akkor a BMTE-nek marad matematikai esélye a bennmaradásra, de a gyakorlatban erre már nemigen maradt esélye. Az eredmény pedig sporttörténelmi jelentőségű, hiszen ritkán születik ennyi gól és ilyen elosztásban élvonalbeli mérkőzésen.

NB I, 31. forduló

Szombat

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 1-4 (1-1), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Solymosi. Gólszerző: Komáromi (10.), illetve Favorov (13.), Tajti (75.), Futács (88., 93.)

Kisvárda–Diósgyőr 0-1 (0-0), Kisvárda, jv.: Berke. Gólszerző: Grozav (63.)

Újpest–MTK 1-3 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Tallo (11-esből 35.), illetve Schön (7.), Varga R. (76., 90+2.)

Vasárnap

Budafok–Paks 2-9 (2-4), Budafok, jv.: Bognár. Gólszerző: Medgyes (25.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp K. (36.), Hahn (38., 54., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.).

Mol Fehérvár–Ferencváros 17.

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.