Pátkai ismét jó helyen

Nyertek az aranyéremért hajtó csapatok a labdarúgó NB I 26. fordulójában, a kiesőjelöltek kikaptak, azaz a helyzet a tabella élén és végén változatlan maradt. Egyetlen kivétel a sereghajtó Haladás, amely a pénzügyi gondok ellenére feltámadt, a fehérvári Pátkai Máté pedig a válogatott után most a klubjában szerzett győztes gólt.

2019. 04. 01. 10:18
null
Nemcsak a mezőnyben, a kapu előtt is feltalálta magát a Vidi válogatott középpályása Fotó: Molvidi.hu/Székelyhidi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végül is a forgatókönyv egy hete működött, miért ne működött volna most is… Az ellenfél vezetést szerez, valaki egyenlít, aztán a hajrában jön Pátkai Máté, aki jókor van jó helyen, és megszerzi a győztes gólt. Egy hete ez történt a horvátok elleni válogatott meccsen, és ez történt most, a Mol Vidi bajnokiján is, azaz ismét Pátkai Máté lett a hős. Őt már a kezdés előtt is ünnepelték, ugyanis az előző fordulóban, Mezőkövesden játszotta a 300. mérkőzését az élvonalban: Kovács Zoltán sportigazgatótól egy Vidi-mezt kapott, amelyen a 300-as szám virított.

A fehérváriak a kezdés pillanatában tudták, győzelmi kényszerben játszanak, mert a Ferencváros nyert Kisvárdán. Ehhez képest közepes tempóban futballoztak, és csak akkor pörögtek fel, amikor a második félidőben Tőzsér Dániel pompás szabadrúgásával vezetést szerzett a Debrecen. A találkozó után mondta is Pátkai Máté, hogy az elejétől kezdve ezzel a sebességgel kellett volna játszaniuk, azt nem tette hozzá, hogy vajon ki tiltotta meg…

A zömmel saját nevelésű fiatalokra építő DVSC több kontrát is elkapkodott, a Mol Vidi pedig szerencsésen egyenlített Marko Scsepovics megpattanó lövésével, majd a 84. percben a kapufáról kipattanó labda Pátkai Máté elé került, ő nem hibázott, és nyert az erősebb csapat. Igen, az erősebb, hiszen a Fradit továbbra is nyolcpontos hátrányból üldöző fehérváriak a bajban olyan futballistákat tudtak bevetni a kispadról, mint Huszti, Hodzic és Hadzic, és ez a különbség döntőnek bizonyult. Hét forduló van még hátra, a Mol Vidi nem adta fel, kérdés, ez a nyolc pont ledolgozható-e.

Nemcsak a mezőnyben, a kapu előtt is feltalálta magát a Vidi válogatott középpályása
Fotó: Molvidi.hu/Székelyhidi Balázs

Ugyanezt fel lehet tenni az alsóházban is, hiszen a Haladás is éppen nyolcpontnyi távolságra áll a bennmaradást jelentő 10. helytől. Vetélytársai közül kikapott a Kisvárda és a Diósgyőr is, a Puskás Akadémiát pedig éppen a szombathelyiek intézték el, a felcsútiak hozzászólni sem tudtak a mérkőzéshez. Radoki János vezetőedző elárulta, a vasárnap szünnap lett volna, de ezt a játékosok szombatra, a meccs napjára tették át, ezért nem lesz pihenő a szerdai Magyar Kupa-negyeddöntőig.

A Haladás viszont nagyon kitett magáért, pedig a héten a klub anyagi ellehetetlenüléséről szóltak a hírek. Horváth Ferenc vezetőedző erről ennyit mondott: „Nem volt szó most pénzről, kiment a pályára tizenegy harcos, hogy az életéért küzdjön, és jól futballozott, amire vevő volt a közönség is.”

Így is lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.