Példás szigor

Nem a levegőbe beszéltek Nyíregyházán. Tényleg lefolytatták a belső vizsgálatot, és kemény döntést hoztak: felbontották a magáról megfeledkezett labdarúgójuk szerződését.

2019. 09. 26. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a levegőbe beszéltek Nyíregyházán. Tényleg lefolytatták a belső vizsgálatot, és kemény döntést hoztak: felbontották a magáról megfeledkezett labdarúgójuk szerződését. Az előzményekről mi is beszámoltunk. Másfél hete a kakaskodásokkal tarkított és 3-1-es hazai győzelemmel végződő Győr–Nyíregyháza NB II-es bajnoki mérkőzés hajrájában a vendégek futballistája, Gulyás Máté több méterről odacsúszva, sőt inkább -ugorva rendkívül súlyos sérülést okozott az ETO szélsőjének. A szándékossághoz kétség sem férhet. Szimcso Viktor térdében minden elszakadt, ami csak elszakadhatott. Az eset után a nyírségiek a történtek kivizsgálását ígérték. Az MLSZ ugyan elébe ment a döntésüknek azzal, hogy három hónapra eltiltotta Gulyást, de a Szparinál nem érték be ennyivel: felbontották a védő szerződését, magyarán kirúgták.

Példás szigor. A brutális szabálytalanság súlyosságát ugyanis cseppet sem enyhíti, hogy Gulyás a szokásos klisével élve még aznap felhívta Szimcsót, és bocsánatot kért tőle. (A sporttársi tiszteletet másként kell gyakorolni, valahogy úgy, ahogy a futball elitjében szereplőktől rendszeresen látjuk. Meccs előtt a játékoskijáróban mosoly, pacsi, néhány kedves szó, meccs alatt férfias, az alattomosságot nélkülöző küzdelem, meccs után újra barátság.) Sőt még a Szpari vezetőinek karakán döntése is csupán átmeneti veszteség Gulyásnak, hiszen januárban már új csapatával kezdheti meg a felkészülést; egyértelműen Szimcso húzta a rövidebbet.

Szándékosan okozott sérülés esetében a kényszerű kihagyással azonos hosszúságú eltiltás lenne az arányos büntetés. Térdszalagszakadás esetén tehát legalább fél év.

Ha mindegyik magyar klub annyira karakán lenne, mint a Nyíregyháza, Gulyás Máté 2020 nyara előtt sehol sem kapna szerződést. Nem Szimcso lábadozása: ez lenne az igazi kényszerpihenő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.