Péntek este megismétlődik a labdarúgó Magyar Kupa döntője

Már ma este (20.00, tv: M4 Sport) megkezdődik a labdarúgó NB I 29. fordulója. Érdekesség, hogy megismétlődik a Magyar Kupa döntője. A házigazda Mezőkövesdnek nagyobb a tét, hiszen meg akarja őrizni a harmadik helyét, a hatodik Honvéd a kupa megnyerésével kipipálta az idényt: a dobogó mér elérhetetlen a kispestieknek, s a kiesés sem fenyegeti őket.

2020. 06. 12. 12:48
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes, hogy a Magyar Kupa döntőjében hatalmas csatában, 2-1-re a Honvéd diadalmaskodott.

Már nem téma a Magyar Kupa-döntő

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője – talán érthetően – csak érintette a kupadöntőt a ma esti összecsapásra hangolva.

– Ha azt nézem, hogy megszereztük az első gólunkat a bajnokság újrakezdése óta, amivel pontot szereztünk, akkor mindenképpen pozitívum a Kisvárdán elért döntetlen, viszont némi hiányérzet van bennem, hiszen volt esélyünk a győzelemre is – ezzel a gondolattal vezette fel a ma esti találkozót klubja honlapjának nyilatkozva Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője, majd így folytatta:

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de pénteken sem lesz könnyű dolgunk a Budapest Honvéd ellen, akikkel alig több mint egy hete találkoztunk a Magyar Kupa döntőjében. A fővárosi gárda kerete nagyon erős, ráadásul jó formában van, hiszen a Magyar Kupa megnyerése mellett legyőzte a Debrecent és döntetlent játszottak a Mol Fehérvárral; komoly játékerőt képvisel. Ami minket illet, örömteli, hogy Bereczen kívül nincs eltiltott játékosunk, ezzel együtt nem lesz egyszerű legyőzni a Honvédot. Természetesen győzelemre törekszünk pénteken, nagyon szeretnénk megszerezni az első sikerünket a kényszerszünet után, amivel megerősíthetnénk a pozíciónkat. Ezúttal is a saját játékunkat fogjuk játszani, bízom benne, hogy a helyzeteinket ki tudjuk majd használni és itthon tartjuk a három pontot.

Felszálló ágban a Honvéd

A tabella hatodik helyén álló Honvéd kedden 1-1-es döntetlent játszott a második Fehérvárral, s most újabb nehéz meccs vár rá.

– Biztató mérkőzést játszottunk és nagyon értékes pontot szereztünk a Fehérvár ellen, tekintve, hogy milyen hátrányba kerülhettünk volna azon a találkozón – tekintett vissza a keddi összecsapásra Pisont István, a kispestiek mestere. – Jó állapotban van a csapat, az előző két mérkőzés azt mutatja, hogy jól felkészültünk, a játékunk egyre színvonalasabb, jól kialakítjuk a helyzeteinket. A megszerzett pontokat tekintve viszont ezt a két meccset elpuskáztuk, több volt mindkét találkozóban, úgyhogy a következő fordulókban az eredményességen szeretnénk javítani.

Pénteki ellenfelünkkel pedig alig több mint egy hete találkoztunk utoljára, amikor a Magyar Kupa fináléjában 2-1-es győzelmünkkel elhódítottuk előlük a trófeát. Pisont István szerint azonban nem szabad kiindulni abból a találkozóból, amikor a bajnoki mérkőzésre hangolódunk.

– Biztos vagyok benne, hogy teljesen más felfogásban játszik majd a Mezőkövesd, mint a kupadöntőben, erre készülünk – így Pisont. – Azt gondolom, hogy azt a mérkőzést nagyon jól kihasználtuk minden szempontból, a szakmai és a mentális oldalát tekintve is. Most viszont más meccset várok és egy teljesen más Mezőkövesdet. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a győzelemre. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk nagy erőket mozgósít majd, hiszen a harmadik hely megszerzése nagyon fontos nekik, ahogy számunkra is az, hogy feljebb kerüljünk a tabellán. Mindig a pályán dől el, hogy mennyire sikerül felkészülni ezekre a rangadókra, de természetesen bízom a srácokban.

NB I, a 29. forduló programja:

Péntek:

Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd 20.00

Szombat:

Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good 16.55

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 19.00

ZTE FC–Paksi FC 21.05

Vasárnap:

Kaposvári Rákóczi FC–Diósgyőri VTK 19.00

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 21.05

Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

Az állás:

1. Ferencváros 64 pont

2. Fehérvár 55

3. Mezőkövesd 46

4. Puskás Akadémia 43

5. Diósgyőr 41

6. Honvéd 38

7. Kisvárda 35

8. Újpest 35

9. ZTE 35

10. Paks 33

11. Debrecen 31

12. Kaposvár 11 (már kiesett)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.