Pérez idegrendszerét megviselte, hogy lapátra tették + videó

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője volt a leggyorsabb a Mugellóban pénteken megkezdődött Formula–1-es Toszkán Nagydíj mindkét szabadedzésén. Délután Sergio Pérez látványos hibája mutatta, a Racing Point pilótája idegrendszerét megviselhette, hogy szerdán bejelentették, jövőre már nem számítanak rá.

2020. 09. 11. 19:04
null
Scarperia, 2020. szeptember 11. Sergio Perez, a Racing Point mexikói versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Toszkán Nagydíjának második szabadedzésén a Mugelló versenypályáján 2020. szeptember 11-én. A futamot szeptember 13-án rendezik. MTI/AP/EPA/Claudio Giovannini Fotó: Claudio Giovannini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Mugello – a Ferrari tesztpályája – először ad otthont Formula–1-es nagydíjnak, és a Ferrari vasárnap az 1000. F1-es versenyét futja. A jubileumra való tekintettel a maranelló istálló versenyautói különleges festést kaptak, az élénkvörös helyett a hőskorszakból a burgundivöröst, továbbá a két pilóta, Sebastian Vettel és Charles Leclerc egyedi overallt és sisakot vett fel. A gyengélkedő Ferrarival az első szabadedzésen Leclerc meglepetésre harmadik, Vettel viszont csak 13. lett. Délután már Leclerc is hátrébb került, a 10. helyre, Vettelnek a 12. hely jutott.

Mindkét szabadedzést Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte, az elsőt a holland (Red Bull), a másodikat pedig az összetettben vezető csapattársa, a hatszoros világbajnok brit előtt.

A délutáni tréninget kétszer is meg kellett szakítani rövid időre kisebb baleset miatt. A gyakorlás felénél a brit Lando Norris (McLaren) egy elvétett kanyart követően a kavicságyban végezte. A szabadedzés végéhez közeledve pedig a bokszutcából érkező mexikói Sergio Pérez (Racing Point) a célegyenes végén kilökte a pályáról a kanyarodni készülő finn Kimi Räikkönent (Alfa Romeo). Az incidensért Pérezt később egy rajthelyes büntetéssel sújtották. A versenybírók indoklása szerint csapata figyelmeztette a mexikóit Räikkönen érkezésére, ráadásul látta is a visszapillantó tükörben. Pérez úgy reagált, extrém hosszú a bokszkijárat, és már akkora volt a sebessége, hogy nem tudott változtatni.

A jelenet azt tanúsította, hogy Pérez idegei nincsenek rendben, ami azonban érthető is. Mugellóban szerdán jelentették be, hogy a Racing Point jövőre már nem számít rá, az Aston Martinná alakuló istállóhoz érkezik majd Vettel – aki kénytelen távozni a Ferraritól –, Lawrence Stroll csapattulajdonos pedig a fiát, Lance Strollt tartotta meg.

Pérez kissé zavarosan nyilatkozott a Toszkán Nagydíjon, mert egyrészt állítása szerint nem számított a kirúgására, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a bejelentéssel legalább megszűnt a bizonytalanság körülötte. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elmondta, a pilótát folyamatosan tájékoztatták arról, hogy tárgyalnak Vettellel is. „Miután Sebastian elérhetővé vált, és így egyértelmű lett, hogy az egyik pilótánkat le kell cserélni, végig Checóról volt szó” – árulta el Szafnauer, Pérezre utalva. Amúgy nem kizárt, hogy a mexikói maradhat a Formula–1-ben, a Haas és az Alfa Romeo jelentheti számára a vészforgatókönyvet – de mindkét csapat visszalépés lenne számára. Pérez konkrétumokat nem említett, de annyit elárult, hogy máris több ajánlatot kapott, és ez meg is lepte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.