Peru lesz Brazília ellenfele a Copa America döntőjében

A perui válogatott legyőzte a címvédő chilei csapatot a labdarúgó Copa America szerdai második elődöntőjében, Porto Alegrében.

Forrás: MTI2019. 07. 04. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzésen Chile hiába játszott végig mezőnyfölényben és alakított ki ellenfelénél jóval több lehetőséget – még büntetőt is hibázott -, a gólokat a peruiak szerezték. A 21. percben Edison Flores, a 38. percben Yoshimar Yotun volt eredményes – mindkétszer Andre Carrillo volt az előkészítő -, a 91. percben pedig Paolo Guerrero állította be a végeredményt.

A kétszeres kontinensbajnok Peru másodszor játszhat döntőt a Copa Americán, 1975-ben a végső győzelemhez három meccsre volt szüksége Kolumbiával szemben.

Peru a fináléban a házigazda brazil együttessel mérkőzik meg, amely már nyolcszor nyerte meg a tornát, és a csoportkör harmadik fordulójában 5-0-ra ütötte ki döntős ellenfelét.

A finálét magyar idő szerint vasárnap 22 órától rendezik Rio de Janeiróban. A harmadik helyért közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor lép pályára Sao Paulóban Chile és Argentína.

Copa America, elődöntő:

Peru-Chile 3-0 (2-0)

kedden játszották:

Brazília-Argentína 2-0 (1-0)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.