Huszonkét éves rekordot állít be Novak Djokovics

Novak Djokovics hatodik alkalommal zárja az élen az évet a férfi teniszezők világranglistáján, ezzel beállítja Pete Sampras rekordját.

Forrás: MTI2020. 11. 07. 10:25
Novak Djokovics, Pete Sampras
A szerb hatodik alkalommal zárja az évet az élen Fotó: MTI/AP/Christophe Ena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pete olyasvalaki, akire felnéztem fiatalkoromban, így az ő csúcsát beállítani valóra vált álom. Továbbra is törekszem rá, hogy még jobb játékos legyek, remélhetőleg további sikereim lesznek, és még több rekordot megdönthetek – nyilatkozta Djokovics.

A 33 éves szerb teniszező év végi elsősége azzal vált biztossá, hogy a második helyen álló spanyol bejelentette, nem vesz részt a jövő heti szófiai tornán.

Djokovics januárban győzelemre vezette a szerb válogatottat az ATP Kupában, majd – rekordot jelentő – nyolcadik alkalommal nyerte meg az ausztrál nyílt bajnokságot. A folytatásban győzött Dubajban, Cincinnatiben és Rómában, a francia nyílt bajnokságon pedig második lett.

A szerb hatodik alkalommal zárja az évet az élen
Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Pete Sampras 1993 és 1998 között minden évet az első helyen zárt a világranglistán, ez Djokovicsnak eddig 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2018-ban és idén sikerült.

Szeptemberben a szerb játékos megdöntötte Sampras másik csúcsát, az amerikai ugyanis 286 héten állt az ATP-rangsor élén, ahol Djokovics hétfőn már a 294. hetét kezdi. Mint elmondta, a következő célja 310 hetes rekordjának megdöntése, amelyre először március 8-án lesz esélye.

– A világranglistát az élen zárni az egyik leglenyűgözőbb eredmény a sportágunkban, amelyhez tartósan kiváló teljesítményre van szükség az egész szezonban – szögezte le Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.