Peter Sagan Magyarországra nem jön, de elindul a Girón

Peter Sagan kihagyja a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott kockaköves klasszikus országúti kerékpárversenyeket, és pályafutása során először elindul a Giro d'Italián.

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 18:31
Sagan, Peter;
Brüsszel, 2019. július 6. A szlovák Peter Sagan, a Bora Hansgrohe csapat tagja, mielõtt megkezdõdik a 106. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny elsõ, Brüsszelbõl rajtoló és oda visszaérkezõ 194,5 kilométeres szakasza 2019. július 6-án. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros világbajnok Peter Sagan eredetileg úgy tervezte az idényt, hogy hazája, a szomszédos Szlovákia rajongóinak kedvében járva – pályafutása során először – idén elindul az olasz háromhetesen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték volna.

A járvány miatt a magyarországi szakaszokat törölték, de Sagan úgy döntött, mégsem hagyja ki a Girót. Csapata, a német Bora-Hansgrohe vezetője, Ralph Denk kedden megerősítette: Sagan nem áll rajthoz október 18-án a flandriai körversenyen, sem az október 25-i Párizs-Roubaix-n, mivel a két Monumentum (az öt legnagyobb egynapos versenyt nevezik így) egybeesik az október 3-tól 25-ig tartó Giróval.

„Szavamat adtam a Giro rendezőinek, hogy ott leszek a mezőnyben, és szavát adta erre Peter is. Megtartjuk az ígéretünket” – fogalmazott Ralph Denk.

A szurkolók körében rendkívül népszerű harmincéves szlovák sztár 2016-ban a flandriai körversenyt, 2018-ban pedig a Párizs-Roubaix-t nyerte meg. Sagan ott lesz a szezon augusztus elsejei újraindulásán a Strade Bianche-n, hogy aztán megkísérelje megnyerni harmadik Monumentumát, az augusztus 8-án sorra kerülő Milánó–Sanremót, amelyen korábban kétszer is második lett.

Sagan a Giro előtt a Tour de France-on is indul augusztus 29. és szeptember 20. között: a francia körversenyen eddig hétszer nyerte meg a sprinterek pontversenyét és így a zöld trikót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.