Óriási a szigor a bírói fronton a pontozásos sportágban

Jól sikerült a pénteki selejtező előtti pódiumedzése a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanninak.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Tornaszövetség2021. 08. 05. 19:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól sikerült a pénteki selejtező előtti pódiumedzése a ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanninak a tokiói olimpián – erről Gelle Noémi, az MTK Budapest versenyzőjének edzője számolt be.

– Fanni szersorrendje a labda, karika, szalag, buzogány volt. Minden gyakorlatra kilencven másodperce volt a sportolóknak. A labda, a karika és a szalag nagyon jól ment Fanninak, buzogánnyal akadt egy kis hibája, de azt a gyakorlatot újra megcsinálta.

A szakember értékelését megerősítette a versenyző is, aki izgatottan várja a pénteki selejtezőt:

– Nagyon jól éreztem magam a pódiumon, szerintem jók voltak a gyakorlataim. A körülmények is minden igényt kielégítenek, a szőnyeg, a fények, minden. Motiváltnak éreztem, illetve érzem magam, várom a versenyt, ahol minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak. Külön érdekessége volt az edzésnek, hogy a 2019-es egyesületi világbajnokság alkalmával Pigniczki már látta kívülről a csarnokot, amely akkor még csak építés alatt volt.

A pódiumtréning befejezését követően a versenyzőket elvitték a sajtófolyosóra, majd szer- és dresszellenőrzésre került sor, ahol az eszközök súlyát, méretet is megnézték, hogy megfelel-e a hatályos szabályoknak.

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának elnöke a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) képviseletében bíróként vesz részt az olimpián:

– Azt kívánom Fanninak, hogy azt a harmóniát és nyugodtságot tudja a pénteki versenyen hozni, amit a várnai Európa-bajnokságon, amikor megszerezte a kvótát. Tudja élvezni az egész versenyt, ne ragadják el az érzelmek, maradjon higgadt élsportoló. A bírói fronton óriási a szigor, reggeltől értekezletünk volt, utána pedig egészen estig pontoztunk, úgymond gyakoroltunk a pódiumedzésen, és közben felügyeltek minket, szinte egy teljes kurzus volt ez az egy nap. Pénteken a selejtező alatt végig a művészi panelben ülök, Fanni gyakorlatát is pontozom majd. De itt az olimpián most a FIG-et képviselem, és a nemzetközi szövetség ezt nagyon komolyan veszi – mondta el Deutsch-Lazsányi Erika.

A ritmikus gimnasztika selejtezőjében Pigniczki másodikként lép a szőnyegre, labdával kezd. A fináléba összetettben a legjobb tíz versenyző kerül be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.