Pillanatkép a kupacsapatokról

Hivatalosan június 15-én kezdődött a nyári átigazolási időszak a labdarúgó NB I-ben, a nemzetközi kupaporondon érintett csapataink már dolgoznak a keretük megerősítésén. Kevesebb mint három héttel a Bajnokok Ligája- és az Európa-liga-selejtezők rajtja előtt pillanatfelvételt készítettünk a Ferencváros, a Mol Fehérvár, a Debrecen és a Honvéd játékosállományában történt változásokról.

2019. 06. 21. 14:48
null
Ivan Petrjak a Fradi mezét a Vidiére cserélte Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a múlt hét végén dicsérte meg Hajnal Tamást, a klub korábbi középpályását, jelenlegi sportigazgatót. Hajnal ötlete volt, hogy az FTC már a télen igazoljon új játékosokat, hogy nyáron csak apró változtatásokat kelljen végrehajtani. A bajnokcsapat ennek jegyében bevásárolt a téli szünetben, ennek ellenére igen aktív a nyári átigazolási pia­con: megszerezte a Honvéd válogatott kapusát, Gróf Dávidot, az ukrán Sahtar Donyeck szélsőjét, Olekszandr Zubkovot, és a héten bejelentette, hogy a szlovákiai MSK Zilina középpályása, Michal Skvarka is zöld-fehérbe öltözik. A Nemzeti Sport osztályzatai alapján az elmúlt szezon legjobb játékosa, az uruguyai Fernando Gorriarán a mexikói Santos Laguna csapatához távozott, Böde Dániel is elhagyta a Fradit, de ő Szerhij Rebrov munkába állása óta nem volt kulcsember a Ferencvárosban.

Ivan Petrjak a Fradi mezét a Vidiére cserélte
Fotó: Mirkó István

Az előző szezonban az Európa-liga csoportköréig jutó Mol Fehérvár nem kapkod. Még az előző szezon hajrájában megvásárolta az FTC-ben – kölcsönben – futballozó ukrn szélső, Ivan Petrjak játékjogát. A nyáron a Soroksár fiatal kapusa, Kovács Dániel is elkötelezte magát a fehérváriakhoz. A klubvezetők nem gördítenek akadályt a négyszeres válogatott védő, Hangya Szilveszter távozása elé, aki egy másik kupacsapatban, a Honvédban folytathatja a pályafutását. Kispesten egyelőre nem változott jelentősen a játékosállomány, pedig a klub egyik új tulajdonosa, Mendelényi Dániel kijelentette: „Mindent megteszünk, hogy álljuk a versenyt a két, anyagi erőben magasan a mezőny felett álló két riválissal, a Ferencvárossal és a Mol Fehérvárral.” A komolyabb célok elérése érdekében nem árt pótolni a minőségi távozókat, a Fradihoz igazolt válogatott kapust, Gróf Dávidot és az előző szezon gólkirályát, a svájci Luganóba szerződött Holender Filipet.

Debrecenben fontolva haladnak: a július 11-i Európa-liga-rajt előtt egyetlen új labdarúgó, a Fehérvártól megvásárolt Bévárdi Zsombor az egyetlen új arc a keretben. Szécsi Márk az előző szezonban a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként szerepelt a Nagyerdőben, a következő szezontól immár a Loki játékosaként szerepelhet Debrecenben.

Kevesebb mint három hét van hátra a nemzetközi kuparajtig, addig edzőtábor, edzőmeccsek sorozata, esetleg néhány új labdarúgó szerződtetése vár a magyar csapatokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.