„Kislányokat és nagyképű embereket láttam a pályán”

Erős szavakat használt Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője, miután csapata 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában ma este az NB I 32. fordulójában. Szerinte csapata túlteljesítette az első félidőben a kérését, hogy futballozzon felszabadultan, Szappanos Péter kapus hibáját pedig profi labdarúgótól elfogadhatatlannak tartja.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 21:59
Ferencváros Mezőkövesd
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November után először játszhatott nézők előtt a Ferencváros az NB I-ben, és a Mezőkövesd elleni meccsre több mint 3600-an látogattak ki. Nekik is komoly szerepük volt a vendégek 2-1-es vereségében, amely a 89. percben Tokmac Nguen góljával alakult ki. Legalábbis Pintér Attila így látta.

– Egy profi labdarúgónak felelősséggel kell lennie a klubja iránt. Nem szeretek külön kiemelve kritizálni egy játékost, főleg nem nyilvánosan, de ahogy a második gólt kaptuk, az nem fér bele – jelentette ki Pintér Attila. – A közönség elkezdte a szájára venni Szappanos Péter nevét, aki gondolom, meg akarta mutatni, milyen legény, ahelyett, hogy egy ilyen szituációban eltakarította volna a labdát, ahogy kell.

– Kislányokat és nagyképű embereket láttam a pályán az első félidőben – tette hozzá Pintér. – Azt kértem a játékosoktól, hogy focizzanak felszabadultan, hát ez túlságosan jól sikerült nekik. Elérték a kitűzött a célt, a bennmaradást, és azt hitték, ezzel vége az idénynek. A mi helyzetünkben ugyanakkor dicsőség, hogy a Mezőkövesd két fordulóval a vége előtt bennmaradt az NB I-ben.

A bajnok Ferencváros edzője, Szergej Rebrov szűkszavúan értékelt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: – Örülök, hogy az utolsó hazai mérkőzésünket szurkolók előtt játszhattuk, ez abszolút plusz motivációt jelentett. Nagyszerű, hogy a végén tudtunk gólt szerezni, ami ünneplésre ad okot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.