Piqué lába döntött

A második félidőben ellenfele fölé kerekedett a Real Madrid a Barcelona elleni El Clásicón, a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nagy rangadóján. Vinicius Jr. – Piqué közbenjárásával – és Mariano Díaz rúgta a mérkőzés két gólját.

Ch. Gáll András
2020. 03. 01. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is szolgáltak meglepetéssel az edzők a spanyol labdarúgó-bajnokság örök presztízscsatája, az El Clásico előtt a Santiago Bernabéu Stadionban. Zinédine Zidane, a házigazda Real Madrid edzője kihagyta Mendyt, Gareth Bale-t és Modrićot, cserébe a kezdő tizenegybe állította a támadó szellemű bekket, Marcelót, Kroost és Viniciust. A vendégeknél bekerült a chilei robotos, Vidal, valamint a felépült balbekk, Jordi Alba, a tizenhét éves Ansu Fati és Lenglet rovására.

Az összeállítások:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Valverde, Kroos – Isco, Benzema, Vinicius.

Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Arthur, Busquets, De Jong – Messi, Griezmann, Vidal.

A játék Antonio Miguel Mateu Lahoz sípjelére kezdődött.

Hullámzó játék után a 21. percben az első hatalmas helyzetet Griezmann hagyta ki: Jordi Alba visszagurítását a tizenegyespontról az égbe lőtte a francia világbajnok.

A 30. percben Messié volt a következő helyzet, a jobblábas lövést Courtois könnyedén fogta. Feltűnő volt, hogy a világklasszisok milyen gyakran gyatrán fölé bombázták a labdát, főleg

A 34. percben éppen a német világbajnokot futotta le Arthur, rávezette a labdát Courtois-ra, de a belga kapus még bele tudott kapni a lövésbe, és szöglet lett belőle. Aztán Messinek volt még egy nagy lehetősége, amit megint Courtois védett, a Madridnak is voltak veszélyes támadásai, de félidőig nem esett gól. Mindez szeme láttára történt, aki ott ült a Bernabéu elnöki páholyában, a Palco Presidencialban, egykori csapatát biztatva. Valószínűleg megfordult a fejében a portugál zseninek, hogyha ő most a pályán lenne, már nem lenne 0-0 az eredmény.

MTI/ EPA/JUANJO MARTIN

A szünet után az 56. percben Isco rátekerte a labdát a bal felső sarokra, ter Stegen földöntúli bravúrral szögletre mentett. A 61. percben Isco fejesét mentette Piqué a gólvonalról. Két percre rá Benzema belsőzte fölé a meccs egyik legnagyobb helyzetét. Egyre nagyobb fölénybe került a Madrid, de gondot okozott a kapu eltalálása.

Beállt a Barcelonába a Leganéstől igazolt Braithwaite, majd a 71. percben Vinicius Jr. eldöntötte a meccset. Kroos átadásával kilépett a bal szélen, be akart adni, de Piqué belelépett a labda útjába, és lábáról ter Stegent becsapva a kapuba pattant a labda. 1-0.

Megérdemelte a vezetést a Madrid, a második félidőben lefocizta a Barcelonát. Messi észrevehetetlen volt, legfeljebb azzal tűnt ki, hogy felrúgta Casemirót, amiért sárgát kapott.

A végén egy szabadrúgásnál még ter Stegen is előrement fejelni, de már ő sem segíthetett. A 92. percben a csereként beállt Mariano Díaz elment a jobb oldalon, a kapuig sprintelt, majd lehetetlen szögből az elfekvő kapus mellett a rövid sarokba lőtt. Nyert 2-0-ra a Madrid, és visszavette a vezetést, egy ponttal a Barcelona előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.