Nyert a Chelsea, de szegény Wernert még a VAR is húzza + videó

Kulcsfontosságú győzelmet húzott be a Chelsea, amely közvetlen ellenfelét, a Leicestert múlta felül 2-1-re az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának keddi játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 23:47
Timo Werner
epa09209997 Chelsea's Timo Werner reacts during the English Premier League soccer match between Chelsea FC and Leicester City in London, Britain, 18 May 2021. EPA/Peter Cziborra / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Peter Cziborra / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapatnak rendkívül fontos erőpróba volt ez a londoni: a Leicester a harmadik, a Chelsea a negyedik helyről várta az összecsapást, pontvesztés esetén bajba kerülhetett volna bármelyikük, mert a Bajnokok Ligája-indulásra éhes Liverpool ott ólálkodott mögöttük az ötödik pozícióban.

A Chelsea talán éppen ezért elképesztő iramban kezdte a mérkőzést, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, a Leicester képtelen volt kijönni a kapuja előteréből. Az első félidőben mégsem tudott érvényes találatot szerezni a házigazda, érvénytelenből viszont kettőt is – mindkettőt Timo Werner jegyezte. A német támadó első gólját les, a másodikat pedig kezezés miatt vette el – a videóbíró segítségével – Mike Dean játékvezető. Ezt a két döntést aligha lehetett kétségbe vonni, viszont egy harmadik ítéletért megorrolhatott Werner a bíróra, ugyanis Youri Tielemans eltalálta a csatár lábát, és egyértelműnek tűnt, hogy tizenegyest lőhetnek ezért a Kékek. Mike Dean nem így látta a helyzetet.

Ezért az esetért nem kapott büntetőt a Chelsea:

A második félidőben viszont már senki tudott a Chelsea játékosainak útjába állni, és révén a fordulást követően megszerezte a vezetést. A német hátvéd egy szögletrúgás után talált be.

 

A 66. percben egy másik sorozat is megszakadt, és – a mérkőzés folyamán először – a videóbíró Timo Werner mellé állt! Wesley Fofana szabálytalankodott a némettel szemben, Dean előbb szabadrúgást ítélt, de a VAR-szobával való konzultáció után büntetőre módosította döntését. Jorginho értékesítette a tizenegyest, és a Leicester addigi játékát látva valószínűsíthető volt, hogy ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

 

De nem eszik olyan forrón a kását! A mérkőzés záró harmadában a vendéggárda már megpróbált támadásokat folytatni, és ezért a londoni Mateo Kovačić megjutalmazta az ellenfeleit. A horvát középpályás labdát vesztett saját térfelén, ezt kihasználva Kelechi Iheanacho szépíteni tudott a 77. percben.

 

Ennél tovább viszont nem jutottak a Rókák, így a végeredmény Chelsea–Leicester 2-1 (és Werner–VAR 2-1) maradt. A londoniak ezzel előreléptek a tabella harmadik helyére, Brendan Rodgersék visszacsúsztak a negyedikre, és a Liverpool pontszámban beérheti őket, ha szerdán győz a Burnley vendégeként, sőt, jobb gólkülönbségének köszönhetően át is ugorja a Leicestert. Rendkívül izgalmakat hozhat a végjáték: az utolsó körben a Chelsea az Aston Villához látogat, a Leicester a Tottenhamet, a Liverpool pedig a Crystal Palace-t látja vendégül.

A Rókák tavaly az idény hajrájában csúsztak le a BL-indulásról, és idén is megeshet velük ugyanez.

Premier League, 37. forduló:

Chelsea–Leicester 2-1 (0-0)

gólszerző: Rüdiger (47.), Jorginho (66. – tizenegyesből), ill. Iheanacho (77.)

A forduló programja:

Brighton–Manchester City 3-2 (0-1)

Manchester United–Fulham 1-1 (1-0)

Southampton–Leeds United 0-2 (0-0)

szerda:

Everton–Wolverhampton Wanderers 19.00 (Digi Sport 2)

Newcastle United–Sheffield United 19.00 (Digi Sport 3)

Tottenham Hotspur–Aston Villa 19.00 (Digi Sport 1)

Crystal Palace–Arsenal 20.00 (Spíler 1)

Burnley–Liverpool FC 21.15 (Digi Sport 1)

West Bromwich Albion–West Ham United 21.15 (Spíler 2)

Az élcsoport állása:

1. Manchester City 37 78-32 83 pont – már bajnok

2. Manchester United 37 71-43 71

3. Chelsea 37 57-34 67

4. Leicester City 37 66-46 66

5. Liverpool 36 63-42 63

6. Tottenham Hotspur 36 63-41 59

7. West Ham United 36 56-46 59

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.