Véget ért a selejtezőből érkezett Podoroska mesebeli utazása

Véget ért az idei Roland Garros meglepetésemberének mesebeli utazása. A főtáblára a selejtezőből feljutott, a világranglistán csupán 131. argentin Nadia Podoroskát a női egyes elődöntőjében könnyedén verte ki a szintén nem különösebben ismert, a rangsorban 54. lengyel Iga Świątek. A másik ágról az ausztrál nyílt bajnokság idei nyertese, Sofia Kenin jutott a fináléba, miután legyőzte a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovát. Pénteken a férfi egyes elődöntői következnek Nadal–Schwartzman, Djokovics–Cicipasz szereposztásban.

Novák
2020. 10. 08. 19:46
KENIN, Sofia; KVITOVA, Petra
A moszkvai születésű, amerikai Sofia Kenin Melbourne után Párizsban is nyerhet Fotó: Michel Euler Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A selejtezővel együtt nyolc megnyert meccset nem követte a kilencedik. Nadia Podoroska csütörtökön meg sem tudta közelíteni azt a formát, amit addig mutatott, a lengyel Świątek bántóan nagy fölénnyel, 6:2, 6:1-re legyőzte. A 23 éves argentin hölgytől így sem veheti el senki a dicsőséget, hogy a Roland Garros történetében első nőként jutott el a selejtezőből egészen az elődöntőig. A sikerével a jövőjét is megalapozta, a WTA-rangsor 131. helyéről biztosan az első ötven közé ugrik.

Ha nem is a csütörtöki egyoldalú találkozó, hanem az egész torna alapján persze a csupán 19 éves Świątek döntős szereplése is meglepetés a javából. Grand Slam-tornán eddig a nyolcaddöntő volt a legjobb szereplése, erre most a trófeáért játszhat Párizsban. A sikere azt is mutatja, a női tenisz továbbra is forrásban van, nincs olyan játékos, aki Serena Williams uralkodása után átvehetné a vezérszerepet.

A jelöltek közé tartozik a Moszkvában született, de már amerikai színekben versenyző Sofia Kenin is, aki idén már megnyerte az Australian Opent, s most jó esélye van a Roland Garros elhódítására is. Az elődöntőben a rutinos, kétszeres wimbledoni első cseh Petra Kvitovát nagy küzdelemben de megérdemelten múlta felül.

Női egyes, elődöntő:

Swiatek (lengyel)–Podoroska (argentin) 6:2, 6:1

Kenin (amerikai, 4.)–Kvitova (cseh, 7.) 6:4, 7:5.

Djokovics megint feltámadt

Ma a férfiakon a sor. Szerda késő este negyedikként, a papírformának megfelelően Novak Djokovics is csatlakozott a legjobb négy mezőnyéhez. Igaz, ahogy az ő esetében ez nem ritkaság, feszült, vitára ingerlő mérkőzés után. A szerb világelső elvesztette az első szettet Pablo Carreno Busta ellen (akivel szemben a US open nyolcaddöntőjében kizárták, mert labdával véletlenül bár, de felelőtlenül megütött egy vonalbírót). Ezután Djokovics ápolást kért, s láss csodát, mintha kicserélték volna. Djokovics pályafutása során nem először élt ezzel a taktikai fegyverrel, amit a spanyol teniszező joggal kifogásolt.

– Fogalmam sincs, hogy valami krónikus vállproblémája van-e vagy csak mindig ezt kell tennie önmaga megnyugtatására, amikor nyomás alatt van – jegyezte meg.

A lényegen persze ez mit sem változtat, a mai elődöntőben Djokovics játszik Cicipasszal, Nadal pedig Schwartzmannal csatázik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.