Thomas Müller egyszer már elszomorította Ronaldót

A Magyarország–Franciaország meccs mellett az F csoport másik mérkőzésére is sor kerül ma. Portugália már a továbbjutásért játszik a németek ellen, akiknek azonban fontos a pontszerzés. Thomas Müller legutóbb mesterhármast szerzett Cristiano Ronaldóék ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 11:32
Müller
firo: 02.09.2016 football, season 2016/2017, national team: Germany training joke humor golf tee federal coach Joachim Low and Thomas Muller | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/ Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: FIRO SPORTPHOTO/ JURGEN FROMME
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek az első fordulóban hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek a világbajnok franciák ellen, de a szoros eredmény és Mats Hummels öngólja ellenére sem lehetett azt mondani, hogy pechesek voltak. és gólját is elvették Münchenben les miatt, Joachim Löw csapata pedig veszélytelen volt támadásban, így az egygólos különbség inkább hízelgő volt a németeknek.

Ma viszont Portugália ellen muszáj lenne pontot, pontokat szereznie a német válogatottnak, máskülönben az utolsó, Magyarország elleni mérkőzésén újra a csoportból való kiesés szégyene fenyegetné, ami a 2018-as világbajnokságon megesett az együttessel.

– Németország erőtlen futballt játszik, túl kevés kockázatot vállal. Támadásban pedig túl kevés a mozgás – mondta Bastian Schweinsteiger, a 2014-ben világbajnok együttes vezéregyénisége szakkommentátorként. Valóban az előrejátékban kellene előrelépnie Németországnak, amely a franciák ellen klasszikus befejező csatár nélkül állt fel, az eredetileg szélső Serge Gnabry játszott centert, de alig jutott labdához, mellette és Kai Havertz volt a két szélső.

Portugália ellen azonban az utóbbi időben akár befejező csatár nélkül is jól ment a németeknek. A 2014-es vb csoportkörében úgy arattak 4-0-s győzelmet Cristiano Ronaldóék ellen, hogy akkor sem volt a kezdőben igazi center, Miroslav Klose a kispadról sem állt be. Akkor Müller játszott középen, és mesterhármast szerzett.

Amióta Ronaldo válogatott, gyakran összefutott a két csapat a világversenyeken, hiszen azóta a mai az ötödik meccsük lesz. Az ötszörös aranylabdás azonban mind a négyszer vesztes csapat tagja volt a németek ellen: a 2006-os vb-n 3-1-es, a 2008-as Eb-n 3-2-es, a 2012-es Eb-n 1-0-s, a 2014-es vb-n pedig a már említett 4-0-s német siker született. Most viszont a kisebb nyomás a portugálokon van, akik a Magyarország elleni 3-0-s győzelem után az újabb három ponttal már biztos továbbjutók lennének.

F csoport: Portugália–Németország, München, 18.00 (M4 Sport)

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.