Predrag Rogan: A játékosok már elkönyvelték a sikert

A labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitó mérkőzésén eseménydús hajrá után az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda otthonában. A találkozó után mindkét vezetőedző úgy gondolta, hogy győzelmi esélyeket szalasztott el a csapata.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 9:37
null
Forrás: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 85. percig kellett rá várni, hogy felpörögjenek az események Kisvárdán: Szakály Péter átlövésével az Újpest szerezte meg a vezetést. A hazaiak ezután büntetőt hibáztak, a hosszabbításban mégis pontot mentettek a csereként beszálló Jelena Richárd találatával. Az Újpest vezetőedzője, Predrag Rogan nem repesett az örömtől a lefújás után.

– A jelenlegi helyzetben létkérdés lett volna a három pont. Ez a mérkőzés végén csúszott ki a kezünből, úgyhogy nem lehetünk boldogok. Tapasztalt labdarúgók voltak a pályán, akik pontosan tudják, hogy az utolsó sípszóig kell küzdeni. A kimaradt tizenegyes után a játékosok mégis úgy gondolták, hogy ezt a győzelmet már elkönyvelhetik. Próbáltuk a kispadról tartani bennük a koncentrációt, nem sikerült.

Utolsó pillanatos pontvesztésével az Újpest kieső helyre sodródik a forduló végére, ha a szerda esti Honvéd–DVTK meccsen nem döntetlen lesz az eredmény. Enyhe kifejezés, hogy Rogan alatt inog a kispad, talán már azt is tudja, hogy számára mit jelentett a kisvárdai döntetlen... A lila-fehérek vasárnap kiesési rangadón fogadják a Honvédot, majd december 23-án pótolják a Zalaegerszeg ellen elmaradt meccsüket, mielőtt téli szünetre mennek.

Folytatta sorozatát a Kisvárda: a koronavírus-fertőzésekkel küzdő klub zsinórban negyedik döntetlenjét játszotta az élvonalban. Supka Attila vezetőedző kollégájához hasonlóan úgy gondolta, hogy a kedden megszerzett egy pont könnyedén lehetett volna három is.

– Meglátszott, hogy pár nappal ezelőtt bajnokit játszottunk, kevesebbet tudtunk pihenni. Az is meglátszott, hogy a koronavírus miatt jó páran hiányoztak a csapatból, vagy nem tudtak az elmúlt időszakban megfelelően edzeni. De ez nem magyarázkodás. Mindettől függetlenül meg kellett volna nyernünk ezt a meccset, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink arra, hogy mi találjunk be először, és akkor teljesen más a játék képe. A vége felé az Újpest egy jól eltalált lövésből megszerezte a vezetést, viszont az a csapat tartását mutatja, hogy utána is mentünk előre, próbáltunk gólt szerezni, még a kihagyott tizenegyest követően is.

A Kisvárda pénteken, a Mol Fehérvár otthonában zárja a idény első felét. Ha győzelemmel távozik a csapat, akár dobogón is telelhet, de ha ez nem jön össze, akkor sem lehetnek elégedetlenek az ősszel Kisvárdán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.