Mourinhónak meggyűlt a baja a „modern” büntetőkkel

İlkay Gündoğan és a Manchester City ott folytatta, ahol a múlt héten Liverpoolban abbahagyta: a német játékos megint két gólt szerzett, a csapat hármat, és ezzel 3-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság huszonnegyedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 9:18
Manchester City, Gündoğan, Tottenham Hotspur, modern
epa09010504 Ilkay Gundogan (L) of Manchester City celebrates scoring the 3-0 lead during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur in Manchester, Britain, 13 February 2021. EPA/Rui Vieira / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Rui Vieira Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham ellen sem lassított le az újabb bajnoki címe felé robogó Manchester City. Pep Guardiola együttese a szombat esti találkozó első pillanataitól kezdve rohamozta Hugo Lloris kapuját, s a vendégek védelme az első játékrész közepéig bírta a nyomást, amikor Pierre-Emile Højbjerg buktatta İlkay Gündoğant, majd értékesítette a megítélt büntetőt. Gündoğan „gólpasszát” követően a második játékrészben két gólt maga is szerzett. Különösen a második volt emlékezetes, amely kapus indítása után született. A német középpályás élete idényét futja, az elmúlt tizenkét Premier League-meccsén tíz góllal járult hozzá csapata szárnyalásához, miközben ezt megelőzően 82 mérkőzésen hozott össze ennyi találatot.

A Spurs a hajrára megrázta magát, és hajtott a szépítésért, de nem tudott lefaragni háromgólos hátrányából. José Mourinho együttese ezzel legutóbbi öt bajnokijából immár a negyediket bukta el, s csupán a kilencedik a tabellán.

Gündoğan második találata:

 

 

Hatalmasat fordult a világ e két csapattal az elmúlt hónapokban, ugyanis a felek legutóbbi randevúja (amelyen 2-0-s londoni siker született) után a Tottenham volt az éllovas, a Manchester City pedig a tizenharmadik. Csakhogy előbbi november vége óta mindössze 16, utóbbi 41 pontot gyűjtött a bajnokságban, ráadásul a világoskékek azóta minden sorozatot figyelembe véve veretlenek, tizenhat meccses győzelmi sorozatnál tartanak, így nem meglepő, hogy immár hét pontos előnnyel állnak a Premier League élén.

Az összecsapás utáni értékelésében Pep Guardiola is felidézte a novemberi mérkőzést.

– Teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet. Eltalálták a kapufát, ez megfordíthatta volna a meccset, de a játék képe azt mutatta, amit mi szerettünk volna. A Tottenham különleges képességgel bír, játszottunk már jól ellenük, mégis kikaptunk 2-0-ra. Nincs szükségük arra, hogy helyzeteket dolgozzanak ki. Ez a vezetőedzőjük kvalitásának és hozzáállásának köszönhető. Nekünk is megvan a saját játékstílusunk, azt folytatjuk türelemmel és nyugodtan.

A manchesteriek mestere szerint Højbjerg belépőjekor csapatának joggal ítéltek tizenegyest. Ezt José Mourinho sem kérdőjelezte meg, de kifejezte nemtetszését a modern futball szabályaival kapcsolatban.

– A meccs legnagyobb helyzetét elpuskáztuk, pedig megszerezhettük volna a vezetést. Ezért megbűnhődtünk valamivel, amit én modern büntetőnek nevezek. A mostani tizenegyes esetében nem mondhatjuk, hogy nem volt kontaktus, de a modern labdarúgásban minden kontaktusért büntetőt ítélnek. És mindig ellenünk. Nem azt mondom, hogy ezért nem járt tizenegyes, hanem inkább a modern labdarúgás büntetőjének nevezem – magyarázta a londoniak trénere.

Íme a modern kor büntetője:

 

Manchester City–Tottenham Hotspur 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Rodri (23. – tizenegyesből), Gündoğan (50., 66.)

PREMIER LEAGUE, 24. FORDULÓ:

szombat:

Crystal Palace–Burnley 0-3 (0-2)

Leicester–Liverpool 3-1 (0-0)

Brighton–Aston Villa 0-0

vasárnap:

Southampton–Wolverhampton Wanderers 13.00

West Bromwich Albion–Manchester United 15.00

Arsenal–Leeds United 17.30

Everton–Fulham 20.00

hétfő:

West Ham United–Sheffield United 19.00

Chelsea–Newcastle United 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.