Újabb taggal gyarapodhat a sztáredzők sora a Premier League-ben

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság valamelyik együttesét irányítaná a jövőben Rafael Benítez, aki januárban 18 hónap után hagyta el a kínai Talien Pro csapatát.

Forrás: MTI2021. 03. 21. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvanéves spanyol edző kiemelte: amennyiben lehetősége lesz választani, akkor Anglia egyértelműen elsőbbséget élvez, hiszen kedveli a PL-t és a családja is ott él.

– Amennyiben ez nem lehetséges, akkor is szeretnék Európában maradni, de Spanyolországban nehezen tudnék elhelyezkedni, illetve Olaszországban és Németországban sem lenne könnyű. Franciaország is szóba jöhetne, mivel beszélem a nyelvet – nyilatkozta.

Hozzátette: Spanyolországban kevés pénzük van a kluboknak ahhoz, hogy versenyezzenek a Real Madriddal és a Barcelonával, míg Anglia azért is élvez nála prioritást, mert ott több versenyképes együttes található.

– Amennyiben megfelelő ajánlatot kapok Angliában, akár már holnap munkába tudnék állni. Jelenleg azonban nincs ilyen, ezért várnom kell a megfelelő lehetőségre. De azért nem szeretnék csapat nélkül maradni – mondta.

A brit sajtó a napokban már hírbe hozta Benítezt a skót bajnoki aranyéremről kilenc év után lemaradó Celtic együttesével, de a spanyol szakember ezt nem kommentálta, csupán ismételte önmagát: angol csapatnál akar dolgozni.

Benítez korábban olyan kluboknál dolgozott, mint a Valencia, a Liverpool, az Internazionale, a Chelsea, a Napoli és a Real Madrid. A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, a Valenciával 2004-ben UEFA Kupát, az Interrel 2010-ben klubvilágbajnokságot, a Chelsea-vel 2013-ban Európa-ligát nyert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.