Megmutatta valódi arcát, de mire mehet belső védők nélkül a Pool?

Megszakította rossz sorozatát, s 3-1-re nyert a Tottenham vendégeként a Liverpool az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójában. Jürgen Klopp elégedett volt csapata teljesítményével, José Mourinho játékosai egyéni hibáit fájlalja.

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Sports2021. 01. 29. 11:41
Joel Matip, Liverpool, Tottenham
Rájár a rúd a Liverpool védőire, Fotó: EPA/Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gátat szakított át a Tottenham elleni sikerével a Liverpool. A csütörtök esti mérkőzést megelőzően négy bajnokin keresztül nem tudtak betalálni a vörösök játékosai, most viszont háromszor is bevették Hugo Lloris kapuját a londoni rangadón.

Jürgen Klopp szerint csapata végre megmutatta valódi arcát, s ő azt láthatta a pályán, amit elvárt.

– Amit láttam, az nem a mostani formánkról szólt, hanem megmutattuk, kik vagyunk valójában. Ez főleg a második félidőben látszott, amikor hatalmas csata és igazi futball zajlott a pályán – magyarázta a liverpooliak vezetőedzője. – Még nem láttam a meccs statisztikáit, de az első félidő néhány percétől eltekintve nem volt sokat a Spursnél a labda. A kontráik villámgyorsak voltak, de jól védekeztünk ellenük. Kiváló teljesítményt nyújtottunk, és sok olyan dolgot láttam, amit elvártam. Nagyon örülök neki, hogy az ellenfél keményen harcolt az egész mérkőzés során, igazi futballt játszhattunk. Jó meccs volt, megérdemeltük a győzelmet.

Jürgen Klopp felszabadult a vezető gól megszerzése után:

Ezzel kollégája, José Mourinho sem vitatkozott, aki úgy vélekedett, játékosai egyéni hibái döntöttek a Liverpool javára.

– A védőink egyéni hibái rossz hatással voltak a teljesítményünkre. A csapat egyébként stabil volt és magabiztos, viszont az első félidőben három védelmi hibát is elkövettünk: az első percben, amikor majdnem gólt lőttek, aztán a félidő közepén, majd a végén is, akkor a vezetést is megszerezték – idézte fel a Tottenham mestere. – Gyönyörű gólt szereztünk, amit sajnos les miatt érvénytelenítettek. Frusztráló volt, hogy 1-0-ra vezettek a félidőben, főleg az zavart, ahogy a gól született. elvesztése sem könnyítette meg a helyzetünket. A második játékrészre harcra eltökélten jöttünk ki, aztán kaptunk egy olyan gólt, amiről inkább nem szeretnék beszélni. Itt jó volt a reakciónk, gyönyörű találattal szépítettünk. A harmadik bekapott gól azért bánt, mert egy fiatal srác, Joe Rodon hibázott, aki egyébként kiválóan játszott. Sajnálom őt érte.

Rájár a rúd a Liverpool védőire, Joël Matip már ötödször sérült meg az idényben
Fotó: EPA/Clive Brunskill

A portugál edző a szünetben cserélte le Harry Kane-t, aki mindkét bokáját fájlalta. Az angol csatár a Tottenham egyetlen bajnokiját sem hagyta ki az idényben, a következő hetekben viszont biztosan nem játszhat, így Mourinho a pótlásán törheti a fejét. Jürgen Klopp pedig azon, hogy kit állítson be középső védőnek a vasárnapi, West Ham elleni mérkőzésre, ugyanis Joël Matip az évadban ötödik alkalommal is megsérült, és csatlakozott a további hónapokat kihagyó és Joe Gomez mellé. Ráadásul a kiesett védők helyén eddig szerepeltetett Fabinho sem állítható hadrendbe, a középpályáról hátravont pedig csak csütörtökön tért vissza. Maradt a tapasztalatlan Nathaniel Phillips–Rhys Williams duó, esetleg egy új játékos szerződtetése jöhet még szóba, ámde az átigazolási időszak hétfőn zárul, így csipkednie kell magát a Liverpoolnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.