Neymar nagy bejelentést tett a Bayern München kiejtése után

A Paris Saint-Germain tegnap este kiejtette a címvédő Bayern Münchent a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A francia csapat sztárja, Neymar volt a mérkőzés legjobbja, és a jövőjével kapcsolatban is fontos megjegyzést tett a siker után. A bajorok rendkívül csalódottan értékeltek, és bár egyikük sem mondta ki, hogy miért estek ki a PSG ellen, mindenki pontosan tudja.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 7:15
null
Bayern Munich's French defender Lucas Hernandez (R) fights for the ball with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, on April 13, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: FRANCK FIFE

A Paris Saint-Germain tegnap este kiejtette a címvédő Bayern Münchent a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A francia csapat sztárja, Neymar volt a mérkőzés legjobbja, és a jövőjével kapcsolatban is fontos megjegyzést tett a siker után. A bajorok rendkívül csalódottan értékeltek, és bár egyikük sem mondta ki, hogy miért estek ki a PSG ellen, mindenki pontosan tudja.

Tegnap este győzött 1-0-ra Párizsban a Bayern München, de ennek ellenére 3-3-as összesítéssel kiesett a címvédő a BL-ből, mert kevesebb idegenben lőtt gólt szerzett a párharcban mint a PSG. A meccs legjobbja volt, aki az első félidőben előbb a felső lécet, majd a bal kapufát is megrengette, és a hazaiak tíz kaput eltaláló lövéséből kilenchez köze volt.

Tavaly a Bayern ellen elveszített BL-döntő után Neymar sírva fakadt bánatában, most viszont örömünnepben tört ki a pályán. Mindezt egy komoly bejelentéssel is tetézte a meccs után. Bár az elmúlt években többször közel került a távozáshoz, a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról már tárgyal a PSG-vel, és most kijelentette, hogy maradni szeretne. – Ez nem téma többé – idézte Neymar szavait az ESPN. – Nyilvánvalóan jól érzem magam Párizsban, itt vagyok otthon. Boldogabb vagyok, mint korábban.

– Sikerült Európa legjobbjait kiejtenünk, bejutottunk az elődöntőbe. Igazi csapat vagyunk, mindenkinek jár a gratuláció. A legfontosabb, hogy sikerült továbbjutnunk, a cél pedig természetesen az, hogy a lehető legtovább meneteljünk – folytatta a brazil.

Neymar tavaly és most a Bayern ellen:

A vesztes müncheni oldalon természetesen nagy volt a bánat. – Nagy szívvel játszottunk, de az egy gól kevés volt, és hatalmas a csalódás – fogalmazott Thomas Müller a meccs után. – A vezetés megszerzésével abba a helyzetbe kerültünk, amit szerettünk volna, de aztán a kapu előtt nem voltunk elég határozottak, hogy bevigyük a végső ütést.

Hasonló állásponton volt Hans-Dieter Flick, a Bayern München edzője is: – Általában kíméletlenek vagyunk a támadó harmadban, de ezúttal hiányoztak a fontos utolsó mozzanatok. Ezt sajnos el kell most fogadnunk.

Egyikük sem mondta ki, de sejthető mire gondolnak most Münchenben. Ezt a párharcot bármilyen furcsa, tulajdonképpen Varsóban vesztette el a Bayern, a lengyel válogatott Andorra elleni vb-selejtezőjén, amelyen megsérült. A csapat gólzsákja biztosan több gólt ért volna el, mint az őt helyettesítő, és egyébként mindkét PSG elleni meccsen betaláló Eric Maxim Choupo-Moting a temérdek helyzetből. Ugyanakkor senki sem fogta nyíltan Lewandowski hiányára a kiesést a bajorok közül, csak utaltak rá.

– Az első meccs volt a kulcs, főleg az akkor kihagyott rengeteg helyzetünk és a PSG harmadik gólja. Ha az nincs, ma mi jutottunk volna tovább. Ez nagyon idegesítő – kesergett tovább Flick. – Az volt az álmunk, hogy megvédjük a tavalyi címünket a BL-ben, de a múlt heti és a mai teljesítmény után, a kiesés ellenére senki sem tehet szemrehányást a csapatnak. Nagyszerű mentalitással küzdöttek a fiúk. Sportszerűen kell viselnünk a vereséget, gratulálok az ellenfélnek, amely nagyon jót teljesített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.