Lionel Messi a PSG mezében mosolyog a France Football címlapján

A világ egyik legtekintélyesebb futballújságja, a France Football már a PSG mezében szerepelteti Lionel Messit. A Barcelona hatszoros aranylabdásának a párizsi szerződése a téma, egyesek már azon gondolkodnak, hogy olyan trükkösen kellene őt kifizetni, mint tette a klub David Beckham esetében, de van olyan vélemény is, hogy nem is kellene őt leigazolni.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 9:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG alighanem hűvös fogadtatásra találhat Barcelonában. A párizsi együttes éppen egy hét múlva lép pályára a katalán városban, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek az első meccsét játssza majd egymással a két együttes, és a mérkőzés egy futballista miatt lesz pikáns:

Amikor a nyáron a hatszoros aranylabdás argentin világsztár összerúgta a port az azóta már lemondott Josep Maria Bartomeu elnökkel, és megpendítette távozási szándékát, komoly muníciót adott a nemzetközi sajtónak, amely nem száll le a témáról. Ez érthető, hiszen a világ futballjának az egyik zsenijéről van szó, akinek a nyáron lejár a szerződése, és így ingyen szerződhet bárhova. Az nyilvánvalónak látszik, hogy a lehetőségeket figyelembe véve csak két klub jöhet szóba, a francia Paris Saint-Germain és az angol Manchester City.

 

 

A világ egyik legtekintélyesebb futballújságja, a France Football olyan fotóval jelent meg, amelyben Lionel Messi a PSG mezében feszít mosolyogva. Profi labdarúgóként az argentin nyilván nem vállalna ilyen fotózást, a lap szerkesztői photoshopban öltöztették így fel, illusztráció gyanánt ahhoz a cikkhez, amelyben a szenzációnak számító szerződés gyakorlati lehetőségeit boncolgatja a szerző. De idézi a lap Angel Di Mariát, a csapat támadóját, aki jól ismeri Messit az argentin válogatottból, aki így fogalmazott:

– Mindig szerettem volna Messi társaságában játszani egy klubban, ennél többet nem is kérhetnék a futballtól. Nem tudom, ez megtörténhet-e, de nagyon örülnék neki. A feleségem is azt mondta, ha Leónak sikerül idejönnie, akkor mi is maradunk Párizsban, és már készítjük a barbecue sütőt az ünnepléshez.

aki Messi jó barátja, és a Barcelonában remekül megértették egymást, röviden nyilatkozott a kérdésről, hiszen a válasz nem okoz meglepetést:

– Szeretnék újra játszani vele, az biztos. Természetesen ennek a következő szezonban meg is kell történnie.

Mauricio Pochettino vezetőedző, aki Di Mariához hasonlóan szintén honfitársa Messinek, kikerülte a választ a konkrét kérdésre, ugyanis csak annyit felelt, hogy a PSG a világ összes legjobb játékosát szívesen látja Párizsban. Természetesen a lap ír az egyik leglényegesebb gondról, a pénzről is. Azt persze még ki kell találni, hogy miként fizessenek egy játékost, akinek a bére elérheti a France Football szerint a nettó 74, 2 millió eurót évente, különösen a Covid-vírus által okozott károk ismeretében.

 

Neymar (balra) szeretne újra ilyen élményeket átélni Messivel, de már Párizsban
Fotó: MTI/EPA/Alejandro García

 

– Ugyanazt kell tennünk, ahogyan tettük David Beckham esetében – magyarázta a lapnak a közgazdász Pierre Rondeau. – Akkoriban, alapítványokon keresztül fizették ki, ami magyarázza, hogy a játékért papíron alig kapott valamennyit. És tegyük hozzá, az sem véletlen, hogy néhány évvel később a katariak befektettek Beckham klubjába Miamiban. Ez Messi esetében is működhet.

Leonardo, a PSG sportigazgatója a nyilvánosság előtt óvatosan fogalmaz, de érzékeltette a France Footballnak, hogy valóban él a terv Messi megszerzésére:

– Olyan nagyszerű futballisták, mint Messi, mindig megtalálhatóak a kívánságlistánkon. Egyelőre azonban még nincs itt az ideje erről álmodozni, van még négy hónap a barcelonai szerződéséből, de azért figyeljük az ügyének a fordulatait, és amikor lehet vagy kell, akkor lépni fogunk.

Közben Barcelonában egyre ingerültebben fogadják a párizsiak megnyilvánulásait. Ronald Koeman vezetőedző szerint a PSG tiszteletlen Messivel szemben, különösen úgy, hogy a két csapat hamarosan összecsap a Bajnokok Ligájában. Természetesen a közelgő elnökválasztás jelöltjei is elítélik a PSG vezetőit, ami érthető, hiszen mindegyikük Messi megtartásával is kampányol. A hírek szerint maga az érintett sem boldog ettől a témától, az argentin határozottan jelentette ki hetekkel ezelőtt, hogy egyelőre nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, megvárja a szezon végét, és azután dönt a sorsáról.

A France Football végül felveti azt is, hogy szakmai szempontból van-e egyáltalán értelme Lionel Messi szerződtetésének. A támadó szektorban ott van már Mbappé, Neymar, Di Maria és Icardi, ráadásul az argentin júniusban már a 34. születésnapját ünnepli majd.

– Csak sportszakmai szempontokat figyelembe véve én nem szerződtetném – mondta a lapnak Eric Carrière, a Canal Plus szakértője. – Messi profi, de a futball fejlődött sokat fejlődött a fénykora óta. A Bajnokok Ligáját megnyerő csapatok már más intenzitással futballoznak. Messi nagyszerű mérkőzéseket játszhat a Dijon, a Metz vagy Lorient ellen, de mi lesz, amikor a PSG a Liverpoollal vagy a Real Madriddal játszik majd?

Erre Lionel Messi nemsokára éppen a PSG ellen adhat választ a BL-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.