Az idei végre Neymar és Kylian Mbappé éve lesz?

A klasszikus triplát, azaz a legrangosabb európai és hazai kupa, valamint a bajnokság egyidejű megnyerését eddig mindössze hét klub tudta abszolválni Európában. A Manchester City hétvégi veresége után erre idén már csak a Paris Saint-Germainnek van esélye. Neymar és Mbappé révbe érhetnek Párizsban.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten kialakult a Bajnokok Ligája elődöntőjének a mezőnye, amely ugye a szűk keresztmetszet, ennek a négy csapatnak lehet elviekben esélye a triplázásra. Csakhogy ezek közül a Real Madrid már korábban elhasalt a spanyol Király-kupában, amelyet a napokban a Barcelona nyert meg, a Chelsea a Premier League-ben van reménytelen helyzetben, húsz pont a hátránya az éllovas Manchester Cityvel szemben. Pep Guardiola csapatát pedig éppen a Chelsea ütötte ki az FA-kupából szombaton . Tehát mindenkinél hibádzik egy-egy tétel, kivéve a PSG-t. és Mbappé csapata még minden fronton harcban áll.

Neymar még nem fogott padlót, csak a Bayern München Fotó: AFP/Franck Fife

A párizsiak a címvédő Bayern Münchent búcsúztatták két sztárjuk főszereplésével a BL negyeddöntőjében. Az első meccsen Mbappé volt a sztár, aki két gólt szerzett, így nyert Münchenben 3-2-re a PSG, a visszavágó legjobbja pedig a két kapufáig jutó Neymar volt. A tavaly ezüstérmes csapat így most újabb kísérletet tesz arra, hogy története során először megnyerje a BL-t, s ehhez az elődöntőben majd a Manchester Cityt kellene két vállra fektetnie.

Emellett a PSG a francia bajnokságban Mbappé hétvégi zseniális góljának is köszönhetően továbbra is harcban van az aranyért. Ugyan csak a második helyen áll Mauricio Pochettino csapata, de mindössze egy pont a hátránya az éllovas Lille mögött, tehát teljesen nyílt az aranyéremért folytatott harc. Neymarék a Francia Kupában is versenyben vannak még, a negyeddöntőben a másodosztályú Angers csapatát fogadják szerdán, s elvárható a továbbjutásuk.

Mindez azt jelenti, hogy egyetlen csapatként a PSG-nek van még esélye a klasszikus triplára, amelyet eddig hét együttes tudott végrehajtani. Elsőként a skót Celtic 1967-ben, aztán az Ajax 1972-ben, a PSV Eindhoven 1988-ban, a Manchester United 1999-ben, a Barcelona 2009-ben és 2015-ben, az Internazionale 2010-ben, végül pedig a Bayern München 2013-ban és legutóbb tavaly.

Vajon lesz-e a nyolcadik a sorban a PSG 2021-ben?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.