Nem segítette ki az MTK a Ferencvárost

A Puskás Akadémia magabiztosan, 3-0-ra legyőzte az MTK-t, ezzel eldőlt, hogy a labdarúgó NB I 29. fordulójában nem dől el matematikailag a bajnoki cím, egyelőre nem aranyérmes a Ferencváros. A zöld-fehérek következő esélye kedden jön el; ha legyőzik hazai pályán az Újpestet, akkor ünnepelhetnek.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 17:04
null
Van ok az ünneplésre. A Puskás Akadémia egyre közelebb a céljához Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov a Ferencváros 0-0-s kisvárdai vendégszereplése után még csak meg sem említette azt az esélyt, ha nem nyerne a Puskás Akadémia az MTK ellen, akkor bajnok a csapata. Kertelés nélkül csak a Fradi gyenge teljesítményével foglalkozott, mint mondta, el kell beszélgetni a játékosaival.

Bizony jól tette. Az MTK vasárnap délután még megnehezíteni se nagyon tudta a felcsútiak dolgát. A meccs elején a vendégeknek volt egy helyzetük, aztán átvette a Puskás Akadémia az irányítást. A kilencedik percben Kiss Tamás Deutsch remek bal oldali beadásából fejelt a kapuba (1-0).

A 35. percben Baluta Cseke szorításában esett el éppen a 16-oson belül, Káprály Mihály játékvezető befújta a 11-est. Lelke rajta... Plsek mindenesetre belőtte.

A Puskás Akadémia tehát 2-0-s vezetéssel mehetett pihenni, ami után a második félidő már nem ígért sok izgalmat. Olyannyira nem, hogy a Puskás Akadémia növelte az előnyét, Plsek ezúttal kimondottan szép gólt rúgott. Ezzel nyert 3-0-ra a Puskás Akadémia.

A Ferencváros és a Puskás Akadémia között tehát 13-ról 11 pontra csökkent a különbség, de talán ennél is lényegesebb, hogy a Puskás Akadémia és a Fehérvár között viszont biztosan nem apad a nyolcpontos differencia, sőt ahhoz, hogy ez maradjon, a Fehérvárnak a 29. forduló mérkőzésén le kell győznie a Honvédot.

A Fradi pedig kedden az Újpest ellen ünnepelhet, ha győz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.