Szerződéshosszabbítás a nyolcpontos előny jutalma

Hornyák Zsolt 2023 nyaráig hosszabbította meg a szerződését a Puskás Akadémiánál. A felvidéki születésű tréner irányításával a felcsúti csapat jelenleg a Fehérvár előtt, nyolcpontos előnnyel a második helyen áll a labdarúgó NB I-ben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 02. 9:53
null
Elégedettek Hornyák Zsolt munkájával Fotó: DOME LASZLO BALAZS Forrás: Pfla.hu/ifj. Döme László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia Hornyák Zsolt irányításával az előző idényben a harmadik helyen végzett az NB I-ben, ami a klub történetének a legjobb eredménye. A 2020–’21-es évadot pechesen kezdte a csapat: végigsöpört a koronavírus a kereten, ezért a svéd Hammarby ellen tartalékosan nem lehetett esélye az Európa-liga selejtezőjében, s 3-0-s vereséggel kiesett.

A bajnokságot ennek dacára jól kezdte a felcsúti együttes, majd októberben gödörbe került, zsinórban öt vereséget szenvedett, ami után Hornyák Zsolt fejében az is felmerült, hogy lemond.

Jól tette, hogy nem tette. A Puskás Akadémia kimászott a gödörből, az új évet is remekül kezdte, s a Vidi feletti győzelemmel már-már megszerezte az ezüstérmet. Érthető, hogy elégedettek a klubnál a felvidéki születésű szakember munkájával, s 2023 nyaráig szóló, új szerződést kötöttek vele.

„Nagyon örülök a hosszabbításnak, hiszen folytatni tudom a két éve megkezdett munkát. Hiszem, hogy még az út elején járunk, a jövőben is bőven akad majd teendőnk – a következő két évemet is a kemény munkára szeretném alapozni. Céljaim közt természetesen fontos helyen szerepel a jó eredmények elérése, de ahogy eddig is, komoly hangsúlyt szeretnék fektetni a fiatal játékosok nevelésére és beépítésére. Jelenlegi keretünkben több olyan ifjú labdarúgó van, akikben óriási potenciált látok, és ha jól végezzük a munkánkat, nagyszerű futballistákat tudunk belőlük faragni” – nyilatkozta a kontraktus aláírása után Hornyák Zsolt a klub honlapjának.

Tóth Balázs klubigazgató elégedetten beszélt arról, hogy további két évre kötelezte el magát a klubbal a 47 éves tréner.

„Az elmúlt közel két esztendő nagy változásokat hozott, pozitív értelemben. Kiváló eredményeket sikerült elérnünk az első bajnoki évben, hiszen a klubrekordot jelentő harmadik helyen végeztünk, s emellett sok fiatal játékos is szerephez jutott. Úgy vélem, Zsolt lendületes, bátor játékot hozott, amelyhez a mai napig ragaszkodik. Ez a felfogás tökéletesen illeszkedik az elképzeléseinkbe, boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk, és tovább folyik a közös munka” – fogalmazott Tóth Balázs.

A Puskás Akadémia az NB I e hét végi, 27. fordulójában vasárnap a Mezőkövesdet fogadja, ami után a Ferencváros elleni rangadó következik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.