Ronaldo utolérte Puskást, már csak hárman vannak előtte a rangsorban

Szerda este Andorra ellen Cristiano Ronaldo megszerezte a 746. gólját hivatalos mérkőzésen. A tegnapi találattal az ötöszörös aranylabdás portugál világklasszis Puskás Ferencet érte utol ebben a mutatóban. Ronaldo már csak hét találatra van az iráni Ali Daei 109 gólos rekordjáról.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak idő kérdése volt. Ha Miha Blažič nem blokkolja a Fradi elleni lövését, és kihasználja a Sigér Dávid labdaeladása után adódott ziccerét, akkor már a múlt heti Ferencváros–Juventus Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen utoléri Puskás Ferencet. Ami késik, nem múlik: egy hetet kellett várni a portugál aranylabdás újabb góljára, a 35 éves klasszis az Andorra elleni barátságos mérkőzésen (7-0) eredményes volt.

Ronaldo szerezte a portugál válogatott hatodik gólját
Fotó: Reuters/Rafael Marchante

Ezzel minden sorozatot figyelembe véve 746. gólnál tart, és ezzel utolérte az örökranglista negyedik helyén álló Puskás Ferencet. Három labdarúgó van, aki több gólt szerzett a portugál és a magyar világklasszisnál: a cseh Josef Bican 805-öt, a brazil Pelé 767-et, Romário pedig 761-et.

A Juventus nemrég koronavírus-fertőzésen átesett játékosa a legtermékenyebb futballista a kontinensen. Az európai rangsor második helyén (az örökranglistán harmadik) Puskás Ferenc áll 84 válogatott góllal, Kocsis Sándor 75-öt szerzett, őt két német, a német Miroslav Klose (71) és Gerd Müller (68) követi a sorban.

Ronaldo 102 válogatottban szerzett góljával a lista második helyen áll, a rekordot a 109 gólos iráni, a Bayern Münchenben is szerepelt Ali Daei tartja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.