Rafa Nadal lecsapta a magas labdát: ő a legnagyobb spanyol

Rafa Nadalnak nem akármilyen riválisai voltak – példának okáért a virtuális döntőben legyőzött világbajnok kosaras, Pau Gasol, vagy az ötszörös Tour de France győztes Miguel Indurain, a futballegendákról (Xavi, Iniesta, Raúl, Iker Casillas) nem is beszélve. De 19 Grand Slam-titulussal (közte 12 Roland Garros-diadallal) nem lehet konkurálni.

Ch. Gáll András
2020. 05. 15. 15:14
NADAL, Rafael
Acapulco, 2020. március 1. A spanyol Rafael Nadal ünnepel, miután 6:3, 6:2 arányban gyõzött az amerikai Taylor Fritz ellen az acapulcói keménypályás férfi tenisztorna döntõjében 2020. február 29-én. MTI/EPA/EFE/David Guzman Fotó: David Guzman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marca szerkesztői nem bírnak magukkal. Minden idők legerősebb futball-tizenegyének összeállítása után előrukkoltak a valaha élt legjobb spanyol sportolók rangsorba állításával. Ezúttal a döntést az olvasókra bízták, akik a megadott tizenhat név közül választhattak, kieséses rendszerben. Az első körben a legjobb nyolc, majd a legjobb négy, végül a legjobb kettő alakult ki. A spanyol sport gazdagságára mi sem jellemzőbb, mint hogy olyan óriások, mint a földkerekség sokak szerint legjobb vízilabdázója, Manel Estiarte nem tudott felkerülni a tízes listára, de a spanyol futballválogatott világbajnok, sokszoros BL-győztes kapitánya, Sergio Ramos is kimaradt a szórásból, de a barcelonai olimpia fantasztikusan izgalmas 1500 méteres döntőjének győztese, Fermín Cacho, aki a csúcsfavoritokat (Kibet, Morceli) simán faképnél hagyta a hajrában, majd még Atlantában is ezüstérmet szerzett ezen a távon.

Az első körből továbbjutott Pau Gasol (a kosaras némi meglepetésre 83:17-es szavazataránnyal verte Raúlt), Andrés Iniesta, a Barcelona zseniális középpályása (a golfozó Severiano Ballesterost verte), a nyolcszoros világbajnok motorversenyző Marc Márquez (a kenus olimpiai bajnok David Cal ellen), Iker Casillas (a gyorsasági motoros Ángel Nietót verve), a másik ágról Nadal (az autóversenyző Sainz legyőzésével), a kerékpáros Alberto Contador, aki mindhárom nagy versenyt (Tour, Giro, Vuelta) megnyerte, a kajakos olimpiai bajnok Saúl Craviotto skalpjával, aztán Miguel Indurain, aki Xavit, a Barcelona idolját ütötte ki, s végül a kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso a teniszező Santana legyőzése árán.

A negyeddöntőből Gasol Iniestát, Márquez Casillast verte, Nadal Contadornál bizonyult jobbnak, Indurain pedig Alonsónál.

Az elődöntőben a Gasol–Márquez párharcot a Barcelonát, Los Angeles Lakerst és Toronto Raptorst is megjárt kosaras 62:38 arányban nyerte Iniesta ellen, Nadal pedig 83:17-re győzte le Induraint.

A döntő is sima volt a teniszezőnek, a szavazatok 82 százalékát kapta meg Gasol 12 százalékával szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.